Krever strømstøtte til bedriftene

Høyre foreslår en ny strømstøtte til bedriftene. Erna Solberg krever nå at regjeringen utvikler en ny modell.

SLAKTER REGJERINGEN: Erna Solberg krever at regjeringen kommer med ny modell for strømstøtte til bedrifter. Foto: Kjetil Kjær Andersland / Dagbladet
SLAKTER REGJERINGEN: Erna Solberg krever at regjeringen kommer med ny modell for strømstøtte til bedrifter. Foto: Kjetil Kjær Andersland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLESAND (Dagbladet): - Høyre vil ta til orde for at regjeringen så fort som mulig får på plass en ordning for næringslivet, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Fredag kunne Dagbladet fortelle at statsminister Jonas Gahr Støre innkaller de parlamentariske lederne på Stortinget til hastemøte på mandag om strømkrisa. Erna Solberg vil bruke dette møtet til å legge fram Høyres krav om en strømstøtte til næringslivet, etter det Dagbladet forstår.

Fredag gjester Solberg slakterbedriften Jens Eide i Lillesand under sin sørlandsturné.

- Strømprisene er bare helt brutale, enkelt sagt. Det er så alvorlig, sier daglig leder Jens Eide til Dagbladet Børsen.

Han forteller om en juniregning på 700 000 kroner, hele 756 prosent høyere enn normalt. Hvis prisene holder seg som de er, vil den totale strømregningen for året bikke 10 millioner kroner. Vanligvis er den på 2 millioner kroner.

- Utkonkurreres

Sørlandet har denne sommeren levd under landets høyeste strømpris, med spottpriser opp mot syv kroner per kilowatt. Eide sier han merker at de utkonkurreres av bedrifter i strømregioner med billigere strøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.