Krever svar på nye spørsmål etter Tangen-møte

Har holdt ekstraordinært møte i Tangen-saken.

KREVER SVAR: Julie Brodtkorb vil ha flere svar om ansettelsen av Nicolai Tangen. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag formiddag har sentralbanksjef Øystein Olsen redegjort for representantskapet i Norges Bank om prosessen med å ansette Nicolai Tangen som ny oljefondsjef.

Representantskapet, hvis oppgave er å føre tilsyn med driften av Norges Bank og med oljefondet, har også fått anledning til å stille spørsmål om prosessen i det ekstraordinære møtet.

Representantskapets leder, Julie Brodtkorp, møtte Børsen drøye fire timer etter at møtet startet onsdag. Hun ønsket derimot ikke å gå i detalj på hva som ble diskutert.

- Vi har fått en redegjørelse fra sentralbanksjef Øystein Olsen, og stilt en rekke spørsmål. Det er da blitt satt ned noen skriftlige spørsmål der vi ber om tilbakemelding fra hovedstyret. Når vi har mottatt dette vil representantskapet behandle saken videre.

Brodtkorp ville ikke si nærmere hva slags spørsmål som fortsatt står ubesvart.

- Uro

Ifølge NTB sto flere temaer på dagsordenen på onsdagens møte. I tillegg til selve ansettelsesprosessen, ønsket representantskapet å se nærmere på Tangens private investeringer. De ville også vurdere om nåværende sjef for oljefondet Yngve Slyngstad har opptrådt innenfor regelverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer