Krever umiddelbart grep fra Norge

Nå foreslår EU å stenge havner for russiske fartøy. Det har Jonas Gahr Støre tidligere beskrevet som et uaktuelt grep for Norge. Nå krever imidlertid Venstre at regjeringen tar umiddelbart grep og følger etter EU.

KREVER GREP: Venstre er blant partiene som mener Norge må følge EU dersom de nå blir enige om å stenge europeiske havner for russiske skip. Her er statsminister Jonas Gahr Støre sammen med Europakommisjonens president, Ursula von der Leyen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KREVER GREP: Venstre er blant partiene som mener Norge må følge EU dersom de nå blir enige om å stenge europeiske havner for russiske skip. Her er statsminister Jonas Gahr Støre sammen med Europakommisjonens president, Ursula von der Leyen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag bekreftet EU-kommisjonens leder, Ursula von der Leyen, at EU foreslår nye kraftige sanksjoner mot Russland.

Blant de foreslåtte sanksjonene er et forbud mot at russiske skip skal få legge til kai i europeiske havner.

- Vi har alle sett de grufulle bildene fra Butsja og andre områder russiske styrker nylig har forlatt. Disse grusomhetene kan ikke, og vil ikke, stå ubesvart, sier von der Leyen i en uttalelse tirsdag.

Norges regjering har fram til dags dato vært tydelig på vi skal følge EUs sanksjoner mot Russland. Samtidig har fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap) vært klar på at det er «en helt grunnleggende interesse» for Norge å ivareta fiskerisamarbeidet med Russland.

- EU er godt kjent med de interessene vi har og at det er en grunnleggende norsk interesse og at det norsk-russiske fiskerisamarbeidet skal videreføres også i denne krisen, sa Skjæran til NRK forrige måned.

Han understreket samtidig at han ikke ønsket å spekulere på hva Norge ville foreta seg, dersom EU skulle innføre et forbud mot russiske skip i europeiske havner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer