Krever Vedum-svar: - Lureri

Mange bedrifter har ikke fått lønnsstøtte som følge av at de betaler ut lønn etterskuddsvis. Nå krever Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité svar fra finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

MÅ SVARE: Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite krever svar fra Trygve Slagsvold Vedum om lønnsstøtteordning. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
MÅ SVARE: Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite krever svar fra Trygve Slagsvold Vedum om lønnsstøtteordning. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

- I utgangspunktet synes jeg dette er veldig spesielt. Stortingets intensjon var tindrende klar: Lønnskostnader for månedene desember, januar og februar skulle dekkes, sier Høyres stortingsrepresentant Peter Frølich, til Børsen.

Han er leder for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, men presiserer at han uttaler seg på vegne av Høyre.

Lønnsstøttekrangel

Stridens kjerne denne gangen er regjeringens lønnsstøtteordning, som gjaldt under den siste coronanedstengningen foregående vinter.

Der skulle bedriftene få dekket opp til 80 prosent av ansattes bruttolønn i desember, januar og februar, dersom de valgte å ikke permittere ansatte, men heller holde dem i arbeid.

Men helt siden i fjor vinter har partene i arbeidslivet forsøkt å få regjeringen til å gjøre justeringer, for ordningen har nemlig slått uheldig ut for en del bedrifter, som dermed mister lønnsstøtte.

Problemet dreier seg om bedrifter som betaler lønn etterskuddsvis, en helt vanlig ordning i tjenestesektoren, og også noe som er nedfelt i tariffavtalen.

Den eneste unntaksmåneden er i desember, da de ansatte får to lønnsutbetalinger for at de skal få all lønn i samme år som den er opptjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer