Skjenkestopp

KrF-leder krever åpne kraner

KrF-politiker Helge Hafsås krever at skjenkestoppen avsluttes. - Vi kan ikke være så blåøyd at vi tror vi får vekk alkoholen, sier han.

VILLE FESTER: Leder i Hemsedal KrF, Helge Hafsås (til venstre), krever at ølkranene må åpnes igjen. Han frykter lignende tilstander som i påsken, da det var ville fester i skibygda. Her sammen med tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Hemsedal KrF
VILLE FESTER: Leder i Hemsedal KrF, Helge Hafsås (til venstre), krever at ølkranene må åpnes igjen. Han frykter lignende tilstander som i påsken, da det var ville fester i skibygda. Her sammen med tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Hemsedal KrF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Sett med Hemsedal sine øyne, er det mye bedre med kontrollerte former for servering, enn ville fester på hytter.

Det sier lokalpolitiker Helge Hafsås i skibygda Hemsedal.

Han tilhører et parti som til dagen ikke forbindes med liberal skjenkepolitikk. Hafsås er nemlig leder i Hemsedal KrF.

I sitt partiprogram vil KrF blant annet kutte skjenketida til klokka 02.00, merke alkohol på samme måte som tobakk, og sette ned et utvalg for å redusere alkoholforbruket.

Frykter kaos

Men nå ønsker altså KrF-eren en mer liberal alkoholpolitikk enn regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet, som har fattet tiltakene som blant annet innebærer full skjenkestopp. Ap og Sp står tradisjonelt for en langt løsere linje i skjenkepolitikken enn Hafsås' parti.

Det var Hallingdølen som først skrev om saken.

Fra 16. desember er all alkoholservering forbudt i Norge, som ledd i de inngripende tiltakene for å stoppe spredningen av omikron-varianten av coronaviruset.

I Hemsedal har det vært storinnrykk i romjula og nyttårshelga. Bygda er kjent som et yndet reisemål for skiturister og festglade ungdommer. Hafsås er bekymret for at skjenkestoppen vil føre til både villere festing og mer smittespredning fremover, og sikter til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer