Krisa forverres: Tapte 70 milliarder

Gjeldskrisa i den kinesiske eiendomssektoren ser ikke ut til å ha noen ende. Nå knaker det i føyningene også hos selskapet som har vært ansett som det mest solide.

PRESTISJEPROSJEKT: Den kriserammede eiendomsutvikleren Country Garden står blant annet bak prestisjeprosjektet Forest City i Malaysia. Foto: REUTERS / Edgar Su / NTB
PRESTISJEPROSJEKT: Den kriserammede eiendomsutvikleren Country Garden står blant annet bak prestisjeprosjektet Forest City i Malaysia. Foto: REUTERS / Edgar Su / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste to åra har den kinesiske eiendomssektoren hatt store økonomiske problemer, der selskapet Evergrande til nå har fått mest oppmerksomhet.

Gjeldskrisen i selskapet, som stadig oftere fikk trøbbel med å betale underleverandører og långivere, ble avdekket i 2021 og utløste frykt og uro for at hele den kinesiske økonomien kunne bli destabilisert, noe som ville sendt sjokkbølger inn i den globale økonomien.

Tapte 70 milliarder

Og torsdag gikk en av Kinas største eiendomsutviklere, Country Garden, ut med resultatene for første halvår. Tallene viser at de gikk med et underskudd på 6,7 milliarder dollar - drøye 70 milliarder norske kroner, skriver Financial Times.

Det er det verste resultatet selskapet, som av mange har blitt sett på som mer solid enn sine konkurrenter, noen gang har hatt.

Til sammenlikning gikk selskapet med overskudd i første halvår i fjor.

Det ble for alvor slått alarm om selskapets økonomi da de denne måneden ikke klarte å klarte å betale sine kreditorer. De ba også nylig kinesiske kreditorer om en 40 dagers utsettelse på låneavdrag som forfaller neste uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.