Krise i reiselivsbransjen: - Raseri og sorg

Reiselivsbransjen i Norge er i krise. Spesielt ille er det for de store konferansehotellene, der halvparten av omsetningen er knyttet til konferanser.

KRISE: For Quality hotell Olavsgaard er halvparten av omsetningen knyttet til konferanser. Derfor står de nå i en krevende økonomisk situasjon.
KRISE: For Quality hotell Olavsgaard er halvparten av omsetningen knyttet til konferanser. Derfor står de nå i en krevende økonomisk situasjon. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er frustrasjon, raseri og sorg i bransjen. Folk ringer meg med tårer i øynene fordi de må si opp folk de er glade i, setter pris på og som de trenger når reiselivet tar seg opp igjen. Det føles ekstremt bittert.

Administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold slår alarm. På torsdag beskrev hun i et intervju med Aftenposten stemningen i norsk reiseliv som «på kokepunktet»

- Kaster arbeidsplasser ut av vinduet

Overfor Børsen forklarer Krohn Devold at 70 prosent av markedet av borte. Av dette er 40 prosent forretningsmarkedet, som inkluderer konferanser, og resten er gjester fra utlandet.

NHO har siden februar jevnlig gjennomført undersøkelser blant sine medlemmer, forteller Krohn Devold. Nær samtlige har opplevd et voldsomt omsetningsfall og har permittert svært mange ansatte.

- Flere har nå gjort det klart at de må starte med oppsigelser. De arbeidsplassene vi vil miste framover kunne vært reddet hvis man hadde forlenget permitteringsordningen ut året. Det er utrolig frustrerende å se at myndighetene nå kaster arbeidsplasser ut vinduet, sier Krohn Devold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.