Ingen av krisegrepene som er tatt i USA kunne hindre at landets børser fortsatte å stupe på det som ble en skrekkmandag.
Dow Jones-indeksen falt med 2999 poeng, eller 12,94 prosent, noe som sørger for den verste enkeltdagen siden børskollapsen kjent som «Black Monday» den 19. oktober i 1987, da den stupte 22,6 prosent.
Før det må man så langt tilbake som til 28. oktober 1929, da den falt med 13,5 prosent.
Mandagen var heller ikke stort bedre for de andre toneangivende børsene:
- S&P 500 falt 11,98 prosent.
- Nasdaq falt 11,98 prosent.
Det skjer til tross for at USAs sentralbank søndag varslet en rekke tiltak for å beskytte amerikansk økonomi mot følgene av coronapandemien, blant annet kutt i styringsrenta med et helt prosentpoeng til mellom 0 og 0,25 prosent.
Tiltakene gjorde tilsynelatende ikke noe som helst for å berolige Wall Street.
- Når folk ser at en sentralbank tar så hardt i, så kan det få motsatt effekt. Det kan ha bidratt til økt frykt. Ikke fordi tiltakene ikke er fornuftige, men fordi folk ser alvoret i situasjonen. Det er stor usikkerhet rundt hvor lenge denne situasjonen vil vare, sier Erik Bruce, sjefstrateg i Nordea, til Børsen mandag ettermiddag.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger