Statsbudsjett 2022

Krisehjelp til Oslofjorden

- Nå er miljøtilstanden i Oslofjorden svært alvorlig, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V). Nå foreslår regjeringen å bruke 10 millioner kroner på å forbedre miljøet.

Forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, forteller hva Solberg-regjeringens statsbudsjett betyr for deg. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 10.00 var Stortinget samlet, da finansminister Jan Tore Sanner (H) la fram Solberg-regjeringens forslag til statsbudsjett for 2022.

Krisehjelp til Oslofjorden

Regjeringen foreslår blant annet å bruke 10 millioner kroner på å forbedre miljøet.

Drøyt halvparten av midlene skal gå til å forbedre vannkvaliteten og naturmangfoldet.

I tillegg ønsker de å gi bedre tilgang til strandsoner og opprette et nytt informasjonssenter.

- Regjeringen vil legge til rette for en ren, rik og tilgjengelig Oslofjord. Nå er miljøtilstanden i Oslofjorden svært alvorlig. Torsken er nesten borte, tareskogene forsvinner og ærfuglen dør. Derfor er det helt avgjørende å gjennomføre omfattende miljøtiltak for fjorden, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Regjeringen la i mars fram en tiltaksplan som skal gi et bedre miljø i og rundt Oslofjorden. De 10 millionene er en oppfølging av denne planen.

Gladmelding til unge

Regjeringen foreslår også å redusere trinnskatten på inntekt og å innføre et nytt jobbfradrag for unge.

- Både trinnskattelettelsene og jobbfradraget vil for mange gjøre det mer lønnsomt å jobbe, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer