Krisekrangel på Stortinget

Europa herjes av kriser. Høyre mener at Norge bør lete etter mer gass for å avhjelpe energikrisa, mens SV og MDG advarer på det sterkeste om konsekvensene som det vil ha for klimakrisa.

KRISEKRANGEL: På den ene siden mener Høyre at Norge må lete mer etter gass for å avhjelpe energikrisa i Europa, mens på den andre siden advarer SV og MDG, her ved Rasmus Hansson, om konsekvensene det vil ha for klimakrisa. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRISEKRANGEL: På den ene siden mener Høyre at Norge må lete mer etter gass for å avhjelpe energikrisa i Europa, mens på den andre siden advarer SV og MDG, her ved Rasmus Hansson, om konsekvensene det vil ha for klimakrisa. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Europa står i en dyp klimakrise akkurat nå, og vi er vitner til en hetebølge og skogbranner som tar liv. Samtidig er produksjon og forbruk av fossil energi hovedårsaken til denne klimakrisa, sier energipolitisk talsperson Lars Haltbrekken i SV til Børsen.

- Da kan ikke svaret være å lete enda mer etter fossil energi. Det er dypt uansvarlig, og vil bare forsterke klimakrisa og konsekvensene av den.

Stortingsrepresentant Rasmus Hansson (MDG) opplever mer leting som feil løsning.

- I et klimaperspektiv er det hundre prosent åpenbart at det er feil løsning. Hetebølgene og brannene som herjer Europa og USA er det vitenskapelige beviset på det. Det er uansvarlig å ikke fokusere på å bli kvitt fossile energikilder, for det er det som er den eneste langsiktige løsningen, ikke minst på Europas sikkerhets- og energiutfordringer, sier Hansson til Børsen.

- Hyklersk

Hansson opplever Høyres argument som hyklersk.

- Det er hyklersk å hevde at mer gassleting er å hjelpe Europa, når det eneste vi gjør er å videreføre den samme gamle olje- og gasspolitikken. Høyre og Ap vil bare maksimere norsk krigsprofitt, de vil ikke ofre noe som helst i klima- og energipolitikken for å virkelig hjelpe Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer