Krisemøte i Norges Bank

Muligheten for et kompromiss blir sentralt når hovedstyret i Norges Bank mandag møter Nicolai Tangen for å finne en løsning i ansettelsessaken.

KRISEMØTE: Hovedstyret i Norges Bank samles mandag ettermiddag for å drøfte ansettelsen av Nicolai Tangen etter å ha fått knallhard kritikk fra Stortinget. Tangen vil være til stede på møtet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRISEMØTE: Hovedstyret i Norges Bank samles mandag ettermiddag for å drøfte ansettelsen av Nicolai Tangen etter å ha fått knallhard kritikk fra Stortinget. Tangen vil være til stede på møtet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tangen har tidligere gjort det klart at det ikke er aktuelt for ham å selge seg ut av Ako-systemet. Men finanskomiteen på Stortinget har enstemmig kommet fram til at han ikke kan ha noen eierskap eller interesser som kan skape interessekonflikter som kan svekke tilliten og omdømme til oljefondet.

Ifølge Aftenposten jobbes det langs tre linjer for å finne en utvei som tilfredsstiller begge posisjoner.

* Overføre eierskap i Ako Capital til Ako Foundation. Når han går ut av jobben i oljefondet, kan han tre inn styret i stiftelsen og få kontroll over eierposten.

* Legge fram en ny utredning som viser at Tangens fondsandeler på Caymanøyene og i Irland er i tråd med Norges Banks forventningsdokument om skatt og åpenhet.

* Utnevne en ny investeringsdirektør i oljefondet. Tangen vil dermed sitte ytterligere et steg unna oljefondets investeringer.

Påvirker tilliten

Verken sentralbanksjef Øystein Olsen, andre fra hovedstyret eller Tangen har foreløpig ønsket å si noe om den videre prosessen.

Møtet i Norges Banks hovedstyre kommer etter et krisemøte mellom sentralbanksjef Øystein Olsen og finansminister Jan Tore Sanner (H) fredag i forbindelse med at Stortinget uttrykte bekymring for ansettelsesprosessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer