Partene i arbeidslivet ber om mer forutsigbarhet:

Krisemøte: Krever ny corona-strategi

Organisasjonene i arbeidslivet ber i et brev til regjeringen om at corona-strategien for næringslivet legges om snarest.

DRØFTING: Finansminister Jan Tore Sanner og næringsminister Iselin Nybø drøftet kravenei et hastemøte fredag Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
DRØFTING: Finansminister Jan Tore Sanner og næringsminister Iselin Nybø drøftet kravenei et hastemøte fredag Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et brev til finansminister Jan Tore Sanner (H) og næringsminister Iselin Nybø (V) slår LO, NHO, Virke og SMB Norge fast at kursen snarest må legges om for å unngå at det de kaller levedyktige virksomheter går over ende.

- Både arbeidsgiver- og arbeidstakersiden i norsk økonomi ber om at regjeringen endrer strategi. Næringslivet trenger økt forutsigbarhet, heter det i brevet som Dagbladet og Børsen har fått tilgang til.

Kravene ble drøftet i et hastemøte med Nybø og Sanner fredag, der også Rederiforbundet deltok. Nybø erkjenner i et intervju med NTB at tiltakene vil påvirke bedrifter og næringsliv.

- Vi ser derfor på muligheten for å snarlig komme med ytterligere tiltak for å kompensere næringslivet, og vil komme med mer informasjon om dette til neste uke, sier Nybø.

Det er ventet at regjeringen tirsdag vil legge fram en ny krisepakke, som imøteses med utålmodighet fra organisasjonene i arbeidslivet så vel som opposisjonen på Stortinget.

- Smittesituasjonen er urovekkende og vi har forståelse for at man må ta grep for å hindre at situasjonen blir enda verre. Dette får konsekvenser for bedrifter og jeg har derfor i dag kommet med en tydelig melding til regjeringen om at vi raskt må få på plass en bedre kompensasjonsordning for bedriftene, sier administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid til Børsen etter møtet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer