Nasjonal skjenkestopp:

Krisemøte med Vedum: - Krever svar

I dag møter SMB Norge finansminister Trygve Slagsvold Vedum for å diskutere framtida til små og mellomstore bedrifter i Norge. - Det handler om enorme konsekvenser, sier administrerende direktør.

FORSIKTIG OPTIMISME: Administrernde direktør i SMB Norge håper møtet med finansministeren kan sørge for videre hjelp for små og mellomstore bedrifter i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB
FORSIKTIG OPTIMISME: Administrernde direktør i SMB Norge håper møtet med finansministeren kan sørge for videre hjelp for små og mellomstore bedrifter i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På lille julaften sendte SMB Norge brev til finansminister Trygve Slagsvold Vedum, regjeringen, statsministeren, næringsministeren og helse- og omsorgsministeren.

SMB Norge er en interesseorganisasjon for små og mellomstore bedrifter. I brevet påpekte organisasjonen de store konsekvensene og alvorlighetsgraden den nasjonale skjenkestoppen får for restaurant- og utelivsbransjen i Norge.

- Allerede før vi sendte dette brevet, så ba vi om et møte med finansministeren, sier Jørund H. Rytman, administrerende direktør i SMB Norge, og fortsetter:

- Vi møter finansministeren i dag klokka 13.00.

Stoppet bevilgning

Etter at den nye regjeringen kom på banen, har Trygve Slagsvold Vedum blitt ny finansminister og agendaen for møtet er i hovedsak støtten til små og mellomstore bedrifter i statsbudsjettet for 2022 og det kommende reviderte statsbudsjettet.

- I behandlingen av revidert nasjonalbudsjett 2021 i juni ble det vedtatt i Stortinget at vi sammen med stiftelsen Rettferd skulle etablere en rådgivningstjeneste for konkurstruede bedrifter og gründere, som har fått store økonomiske problemer på grunn av coronasituasjonen, sier Rytman.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.