Corona

Krisepakke-bom: - Virkelighetsfjernt

- Hvor mange bevis trenger Sanner?

TAP PÅ TAP: Hotellsjef Ina Eldøy ved Stranda hotell på Sunnmøre er fortvilt, oppgitt og frustrert over støtteordninger som ikke holder følge med strenge coronarestriksjoner. Foto: Privat
TAP PÅ TAP: Hotellsjef Ina Eldøy ved Stranda hotell på Sunnmøre er fortvilt, oppgitt og frustrert over støtteordninger som ikke holder følge med strenge coronarestriksjoner. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg opplever en skremmende mangel på forståelse på Stortinget for hva vi holder på med her ute i Bygde-Norge.

Utsagnet kommer som en blanding av oppgitt sukk og fortvilt nødrop fra Ina Eldøy, hotellsjef ved det 100 år gamle Stranda hotell på Sunnmøre.

Eldøy skal fortelle hvordan pengene renner ut av kontoen fordi coronarestriksjoner og krisepakker ikke henger sammen. Det kommer vi tilbake til.

- Virkelighetsfjernt

Da regjeringen innførte nasjonal skjenkestopp denne uka, ble de møtt med sjokk, vantro og alarmerende nødrop fra alle kriker og kroker i landets overnattings- og serveringsbransje.

Som plaster på såret for den brå nedstenginga, kunne helseminister Bent Høie (H) love 500 nye millioner i krisemidler til kommunene.

- Det høres sjukt mye ut når Bent Høie står på pressekonferansen tirsdag denne uka og sier at nasjonalt skjenkeforbud kompenseres med ytterligere 500 millioner kroner som kommer på toppen av 1 milliard kroner fra før. Men når man bryter det ned, ser man at det er småpenger som smøres ut over typiske påskeferie-kommuner, sier Astrid Bergmål, leder av Virke Reiseliv, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer