Strømkrisa

Krisepakke i det blå

Stortinget hasteinnkaller olje- og energiministeren i september, men når en krisepakke for bedriftene kan vedtas er ukjent.

I TÅKA: Det er fortsatt høyst usikkert når en støttepakke for kriserammede bedrifter kan være klar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
I TÅKA: Det er fortsatt høyst usikkert når en støttepakke for kriserammede bedrifter kan være klar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Børsen): I midten av september må olje- og energiminister Terje Aasland stå skolerett for Stortinget om en strømstøttepakke. Det avgjorde presidentskapet i møte tirsdag morgen.

- Jeg gleder meg til det! sa Aasland til Dagbladet i da hastemøtet ble klart.

Når en krisestøtte for hardt rammede bedrifter kan være klar, henger imidlertid i løse luften. Det bekrefter Aasland til Dagbladet.

- Har du med deg en krisestøtte til næringslivet når du kommer til Stortinget i midten av september?

- Det er for tidlig å si. Vi jobber godt nå med partene og har høyt tempo i både vurderinger og utredninger på det.

- Vet ikke

Aaslands forgjenger som olje- og energiminister Tina Bru (H) bekrefter forvirringen over når hardt pressede bedrifter kan vente hjelp fra regjeringen.

- Det vet vi jo ikke. Han vil jo ikke bekrefte det. Han sier jo at klarer vi å gjøre det medio september, så gjør vi det, men det kan bli først til statsbudsjettet uti oktober, sier Bru til Dagbladet.

Aasland lover i imidlertid at de jobber så raskt som de kan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.