Strømkrisa

Krisepakke i det blå

Stortinget hasteinnkaller olje- og energiministeren i september, men når en krisepakke for bedriftene kan vedtas er ukjent.

I TÅKA: Det er fortsatt høyst usikkert når en støttepakke for kriserammede bedrifter kan være klar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
I TÅKA: Det er fortsatt høyst usikkert når en støttepakke for kriserammede bedrifter kan være klar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Børsen): I midten av september må olje- og energiminister Terje Aasland stå skolerett for Stortinget om en strømstøttepakke. Det avgjorde presidentskapet i møte tirsdag morgen.

- Jeg gleder meg til det! sa Aasland til Dagbladet i da hastemøtet ble klart.

Når en krisestøtte for hardt rammede bedrifter kan være klar, henger imidlertid i løse luften. Det bekrefter Aasland til Dagbladet.

- Har du med deg en krisestøtte til næringslivet når du kommer til Stortinget i midten av september?

- Det er for tidlig å si. Vi jobber godt nå med partene og har høyt tempo i både vurderinger og utredninger på det.

- Vet ikke

Aaslands forgjenger som olje- og energiminister Tina Bru (H) bekrefter forvirringen over når hardt pressede bedrifter kan vente hjelp fra regjeringen.

- Det vet vi jo ikke. Han vil jo ikke bekrefte det. Han sier jo at klarer vi å gjøre det medio september, så gjør vi det, men det kan bli først til statsbudsjettet uti oktober, sier Bru til Dagbladet.

Aasland lover i imidlertid at de jobber så raskt som de kan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer