Krisepakke i tynn tråd

Senator Joe Manchin er ennå ikke sikker på om han vil støtte Joe Bidens kraftig barberte krisepakke på 1750 milliarder dollar. Uten ham blir den ikke vedtatt.

KAMP: Demokratene kjemper en kamp med seg selv i kongressen for å få gjennom Joe Bidens gjenreisingspakker. REUTERS/Leah Millis
KAMP: Demokratene kjemper en kamp med seg selv i kongressen for å få gjennom Joe Bidens gjenreisingspakker. REUTERS/Leah Millis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

President Joe Biden sliter med sviktende popularitet både blant demokrater og uavhengige i USA, og kunne sårt trengt å få vedtatt den barberte, men fortsatt massive krisepakken og den beslektede infrastrukturplanen på 1000 milliarder dollar denne uka.

Det løpet er langt fra avklart. Særlig stritter den moderate demokratiske senatoren Joe Manchin fortsatt imot.

Demokratenes ledere sier imidlertid at de tar sikte på en avstemning i Representantenes hus allerede denne uka. Både om infrastrukturpakka og den mer sosialpolitisk innrettede krisepakka - og da i en sammenkoblet prosess.

Kritisk til kobling

Manchin uttrykte sin tvil mandag kveld, da partiet hans ville ha forsikringer om at han vil konkludere med å gi sin støtte til Bidens plan.

Under en pressekonferanse omtalte Manchin den sosiale krisepakka som «budsjett-triksing» og han kritiserte koblingen mellom denne og infrastrukturpakka - som Manchin selv har vært med å utforme.

Knapt flertall

Også demokratenes Kyrsten Sinema tviler. Begge deres stemmer er avgjørende for om pakken blir vedtatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer