Virke advarer Nybø

Krisepakke kan gi baksmell

- Vi tror det skyldes en utilsiktet arbeidsulykke.

DYPT PROBLEMATISK: Kommunal coronastøtte kan gi minus i kassa. - Dypt problematisk, sier næringsbyråden i Oslo. Foto: Jil Yngland / NTB
DYPT PROBLEMATISK: Kommunal coronastøtte kan gi minus i kassa. - Dypt problematisk, sier næringsbyråden i Oslo. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert

Stortinget jekket opp den kommunale krisepakka til 1 milliard kroner denne uka. Pengene er ment som ekstra bistand til bedrifter som rammes spesielt hardt av lokale smitteverntiltak.

Det er bare ett problem.

Bedriftene som får denne ekstra coronastøtten risikerer samtidig å falle utenfor den generelle kompensasjonsordningen. I verste fall kan regnestykket ende i minus.

Årsaken til dette er at kommunale krisetilskudd teller som en del av bedriftens omsetning, som jo er grunnlaget for å søke støtte i den generelle kompensasjonsordningen.

- Vi forventer at det blir ryddet opp, sier Ivar Horneland Kristiansen, administrerende direktør i handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon Virke, til Børsen.

Håndsrekning, men

Advokat og partner i revisorgiganten BDO, Trine Agathe Lorentzen, bekrefter at den kommunale krisestøtten skaper flere utfordringer.

- Virksomheter som fikk lokalt tilskudd fra i desember eller januar, risikerer å måtte justere søknadene sine og tilbakebetale penger fra den generelle kompensasjonsordningen, sier Lorentzen til Børsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer