Dagbladet erfarer:

Krisepakke på overtid: - Folk er rasende

Sluttprosessen i strømkrisepakken tar lengre tid enn planlagt, blir Dagbladet fortalt. I Finansdepartementet regner økonomene fortsatt på detaljene, flere dager etter at regjeringen først ønsket å ha pakken på plass. Rødts Sofie Marhaug er utålmodig og minner regjeringen på at folk er rasende.

IKKE I MÅL: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum lover krisepakke, men Dagbladet erfarer at dragkampen er på overtid. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
IKKE I MÅL: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum lover krisepakke, men Dagbladet erfarer at dragkampen er på overtid. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet er kjent med at regjeringen jobber på overtid med å lande krisepakken mot de skyhøye strømprisene, men pakken er ikke ferdig.

Som Dagbladet fortalte i går, kommer pakken til å inneholde et grep hvor staten går inn og direkte dekker mesteparten av strømkostnadene over en gitt strømpris.

Pakken skal vare ut mars 2022 etter planen, og kan bli endret under siste behandling i Finansdepartementet. Planen er likevel klar: Ingen kontantutbetaling direkte til husstandene, men en ordning hvor staten spytter inn midler som trekkes fra før din strømregning daler ned i posten.

Planen er å presentere pakken så raskt som mulig, men det drøyer. Krefter i Ap og Sp på Stortinget er nå meget utålmodig på egen regjering, etter det Dagbladet kjenner til. Flere kilder forteller Dagbladet at regjeringen burde ha hatt dette på plass for lenge siden.

Det er foreløpig uklart om regjeringen rekker å få pakken sluttført fredag. Det er ventet at regjeringen nærmest hasteinnkaller til pressetreff når pakken er klar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.