Viaplay

Kriseplan godkjent

Eierne av den kriserammede strømmetjenesten Viaplay har sagt ja til foreslått redningsplan.

KRISERAMMET: Viaplay har fått mange sprekker i sin økonomiske satsing det siste året. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRISERAMMET: Viaplay har fått mange sprekker i sin økonomiske satsing det siste året. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eierne ga sin tilslutning til planen på onsdagens ekstraordinære generalforsamling, skriver Viaplay i en pressemelding.

Med vedtaket har Viaplays eiere – inkludert den norske storeieren Schibsted – godkjent et opplegg som innebærer at de gjennom en målrettet misjon gir bort nesten all sin innflytelse over selskapet til de nye hovedeierne, franske Canal Plus og tsjekkiske PPF, melder nyhetsbyrået TT.

- Det er svært brutalt for aksjeeierne, sa sjefjurist Sverre Linton i Aktiespararna, som er en medlemsorganisasjon for svenske aksjeeiere, før avstemningen.

Linton er kritisk til at Viaplay ikke på et tidligere tidspunkt har gjort det klart for aksjeeierne hvor tøft det står til i selskapet. Småsparerne rammes spesielt.

- Nå har vi et blodbad, der selskapet forhåpentligvis får beholde hodet, fortsatte sjefsjuristen.

Viaplay ønsker å hente inn fire milliarder kroner i ny kapital ved å utstede nye aksjer. I tillegg kommer en stor gjeldssanering som kreditorene åpnet for på et møte mandag.

Norske Schibsted eier om lag ti prosent av aksjene i Viaplay. TT skriver at det norske medieselskapets aksjer, som ble kjøpt for 380 millioner kroner, blir nærmest verdiløse om onsdagens redningsplan ble vedtatt.

Jann-Boje Meinecke, som er investeringsansvarlig i Schibsted, ville i forkant av generalforsamlingen ikke kommentere den potensielle økonomiske smellen.

I starten av desember i fjor ble det kjent at Viaplays kvartalsrapport nok en gang ville bli forsinket. Nyheten kom samme dag som Viaplay bestemte at de skulle utstede aksjer for fire milliarder kroner for å få inn frisk kapital. I tillegg ville de reforhandle 14,6 milliarder kroner i gjeld.

I etterkant stupte aksjen over 80 prosent på børsen i Stockholm.

Viaplay varslet i fjor sommer at de hadde tapt over seks milliarder svenske kroner. I tillegg varslet de at de måtte si opp over 25 prosent av de ansatte.

Viaplay har de siste årene satset tungt på blant annet dyre sportsrettigheter. Mye skisport og Premier League går nå på strømmeplattformen.

NTB var onsdag morgen i kontakt med Viaplays Norge-sjef Kenneth Andresen. Han henviste til den ekstraordinære generalforsamlingen.