Kriseplan kollapset: - Skummelt

Flyr klarte ikke å komme i mål med livsviktig finansieringsplan. - Ser skummelt ut, sier ekspert.

I KRISE: Flyeselskapet Flyr er i store problemer etter at de ikke lyktes i å komme i mål med en finansieringsplan. Foto: Hanna Johre / NTB
I KRISE: Flyeselskapet Flyr er i store problemer etter at de ikke lyktes i å komme i mål med en finansieringsplan. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en meget alvorlig situasjon for Flyr. Selskapet må nå jobbe veldig hardt for å finne en løsning, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir, til Børsen.

Mandag morgen kom det nemlig nedslående nyheter fra flyeselskapet. I en pressemelding skriver de at de ikke kom i mål med en ny finansieringsplan.

«Selskapet er dermed i en alvorlig finansiell situasjon, og styret vil vurdere om det finnes alternativer for videre drift», heter det i pressemeldingen.

Det fikk naturlig nok Flyr-aksjen til å stupe ved børsåpning mandag. Etter bare noen få minutters handel har aksjekursen stupt nesten 70 prosent.

Kjendisinvstor Jan Petter Sissener er gjennom sitt fond største aksjonær i Flyr. Til E24 sier han at selskapet havner i en avlrolig situasjon hvis de ikke klarer å finne egenkapital.

Sissener understreker at aksjeposten hans i Flyr kun utgjør en liten del av fondets portefølje, og at de ikke vil bruke så mye tid på Flyr.

- Men det er veldig synd for den norske forbrukeren, sier han.

- Må vurdere alternativer

Flyrs finansieringsplan ble offentliggjort i november i fjor, og forutsatte en gitt kurs per aksje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.