Kriseplan kollapset: - Skummelt

Flyr klarte ikke å komme i mål med livsviktig finansieringsplan. - Ser skummelt ut, sier ekspert.

I KRISE: Flyeselskapet Flyr er i store problemer etter at de ikke lyktes i å komme i mål med en finansieringsplan. Foto: Hanna Johre / NTB
I KRISE: Flyeselskapet Flyr er i store problemer etter at de ikke lyktes i å komme i mål med en finansieringsplan. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en meget alvorlig situasjon for Flyr. Selskapet må nå jobbe veldig hardt for å finne en løsning, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir, til Børsen.

Mandag morgen kom det nemlig nedslående nyheter fra flyeselskapet. I en pressemelding skriver de at de ikke kom i mål med en ny finansieringsplan.

«Selskapet er dermed i en alvorlig finansiell situasjon, og styret vil vurdere om det finnes alternativer for videre drift», heter det i pressemeldingen.

Det fikk naturlig nok Flyr-aksjen til å stupe ved børsåpning mandag. Etter bare noen få minutters handel har aksjekursen stupt nesten 70 prosent.

Kjendisinvstor Jan Petter Sissener er gjennom sitt fond største aksjonær i Flyr. Til E24 sier han at selskapet havner i en avlrolig situasjon hvis de ikke klarer å finne egenkapital.

Sissener understreker at aksjeposten hans i Flyr kun utgjør en liten del av fondets portefølje, og at de ikke vil bruke så mye tid på Flyr.

- Men det er veldig synd for den norske forbrukeren, sier han.

- Må vurdere alternativer

Flyrs finansieringsplan ble offentliggjort i november i fjor, og forutsatte en gitt kurs per aksje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer