Kriserammede Atlantic Seafood risikerer konkurs

Daniel Andersens fiskebedrift er varslet om pålegg på 16 punkter fra Arbeidstilsynet etter funn av «omfattende og grove brudd på arbeidsmiljøregelverket». Nå kan selskapet være på kanten av stupet.

MANGLER SLUK: Fryserommet ved Atlantic Seafood var midlertidig gjort om til kjølerom, da Mattilsynet kom på uanmeldt besøk. Smeltevann fra fisken havnet på gulvet. På grunn av manglende sluk i gulvet, måtte avrenningsvannet svabres ut til nærmeste sluk. Foto: Mattilsynet
MANGLER SLUK: Fryserommet ved Atlantic Seafood var midlertidig gjort om til kjølerom, da Mattilsynet kom på uanmeldt besøk. Smeltevann fra fisken havnet på gulvet. På grunn av manglende sluk i gulvet, måtte avrenningsvannet svabres ut til nærmeste sluk. Foto: Mattilsynet Vis mer
Publisert

Flere ansatte har levert konkursbegjæring mot Atlantic Seafood, som bearbeider og pakker fisk på Moltustranda på Sunnmøre.

Møre og Romsdal tingrett skal neste uke avgjøre saken mot selskapet, eid av den Litauen-bosatte finnmarkingen David Andersen, som i mange år har skaffet billig litauisk arbeidskraft til den norske fiskerinæringen.

Den siste tida har selskapet mildt sagt vært i hardt vær.

Som Børsen har omtalt, sto driftstillatelsen i fare for å ryke tidligere i høst. Underbetaling av ansatte, uhygieniske og brannfarlige forhold var blant funnene etter det som ble omtalt som et «nedslående» tilsyn i september.

Mattilsynet snudde i slutten av oktober, og ga Atlantic Seafood en siste sjanse, men nå brenner det altså for alvor under føttene for selskapet.

- Mangler lønnsutbetaling

Ifølge Intrafish, som først omtalte konkursbegjæringene, har Atlantic Seafood 33 inkassokrav mot seg, på totalt 2,1 millioner kroner.

Det største kravet, på 1,6 millioner kroner, er fra Skatteetaten.

Bransjenettstedet har fått tilgang på flere konkursbegjæringer fra tidligere og nåværende ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.