Geiranger:

Krisestart for sesongen: - Var nervevrak

Fjorårssesongen ble en suksess - stikk i strid med forventningene for Grande Fjord Hotel. I år er situasjonen snudd helt på hodet.

DÅRLIG START: Hotellsjef Aleksander Grande forteller til Dagbladet at de ikke har hatt en eneste fullbooka dag på Grande Fjord Hotel før fellesferien i år. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DÅRLIG START: Hotellsjef Aleksander Grande forteller til Dagbladet at de ikke har hatt en eneste fullbooka dag på Grande Fjord Hotel før fellesferien i år. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

GEIRANGER (Dagbladet): - De siste seks månedene har vi gått og tvinna tomler. Det har gått både på psyken og motivasjonen løs. Jeg var nervevrak, sier hotellsjef Aleksander Grande på Grande Fjord Hotel.

Han forteller at det siste året har vært fult av spørsmål, og ingen svar.

- Vi har vært utrolig redde for hvordan denne sommeren skulle ende, sier Grande.

I fjor opplevde norsk reiseliv en drømmesommer over all forventning. Det ble blant annet meldt om fulle campingplasser og overnattingssteder - allerede før fellesferien, og flere norske hotell kunne fortelle at de var fullbooka allerede fra junimåned og ut august.

Hotellsjef Aleksander Grande i Grande Fjord Hotel i Geiranger forteller til Dagbladet at det i 2020 var lange køer ut døra til hotellet.

- Vi ble tatt helt på senga i fjor, for vi hadde ikke forventa så mange gjester. Vi hadde lange køer ut døra her med folk som ville spise hos oss, men vi hadde ikke plass til flere, sier Grande.

I år, derimot, var bygda forberedt på et høyt besøkstall allerede i juni.

Slik ble det ikke. I forkant av årets fellesferie hadde ikke Grande Fjord Hotel én eneste fullbooka dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.