Strømpriser:

Krisestenger halve hotellet: - Grusomt

Det som skulle bli et «sykt» bra år, snudde brått. Strømsjokket tvinger det ærverdige hotellet til drastiske grep.

HOTELLSJEF: For bare et halvt år siden lå det endelig an til et solid overskudd for Kristofer Eastwood og Ernst Hotell. Det satte strømprisene en brutal stopper for. Foto: Privat
HOTELLSJEF: For bare et halvt år siden lå det endelig an til et solid overskudd for Kristofer Eastwood og Ernst Hotell. Det satte strømprisene en brutal stopper for. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Helt siden strømprisene for alvor begynte å klatre til skrekkhøyder, har himmelen over norsk næringsliv vært pepret med nødbluss.

- Fortvilende

Nå må også tradisjonsrike Ernst Hotell i Kristiansand ta krisegrep: De stenger halve hotellet som en direkte konsekvens av astronomiske strømregninger.

Hotellsjef Kristofer Eastwood forklarer at det føles som de gjort de riktige tingene - trimmet selskapet så de kan tjene penger.

- Men vi sitter igjen med å ha betalt en ekstrakostnad som ikke gir noen gleder - verken for gjester eller ansatte. Det føles som en ekstra skatt, sier Eastwood til Børsen.

- Det er fortvilende at vi mister midlene som gjør at vi kan være enda mer konkurransedyktige framover, og som skulle gå til fornyelse og investeringer, tilføyer han.

Til Fædrelandsvennen (FVN), som omtalte saken først, sier Eastwood at årets resultat «føles som et nederlag».

Varslet «sykt år»

For et halvt år siden lå det endelig an til et rekordoverskudd for det ærverdige hotellet. På et allmøte med de ansatte i juni sa hotellsjef Eastwood at dette vil bli et «sykt år» - i positiv forstand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer