Krisetall: - Vanskelig å forstå

Reiselivsbransjen mister omsetning for 80-90 milliarder kroner i år, viser analyse fra Virke.

PAKKE: Næringsminister Iselin Nybø (V) legger halvannen milliard på bordet i en ny tiltakspakke til reiselivet. Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

Mandag formiddag la regjeringen fram en ny tiltakspakke for reiselivet.

I den nye pakken ligger det opp mot 1 milliard kroner i en ny kompensasjonsordning, nye 250 millioner kroner til omstilling, 200 millioner til kommuner med ekstra smittetiltak og 80 millioner til utvikling og omstilling av reiseliv i distriktene.

Hovedorganisasjonen Virke synes det er gledelig at regjeringen nå kommer med friske midler for å hjelpe reiselivet gjennom coronakrisen.

- De har lyttet til Virke på det punktet, men vi frykter det ikke er nok, sier administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen til Børsen.

Krisetall

Kristensen viser til et anslag Virke har utarbeidet i forbindelse med arbeidet med deres egen ferske medlemsundersøkelse, som ble gjort 8. - 12. september.

Tallene der viser hvor alvorlig det er:

- Analysene våre viser at omsetningsfallet for hele 2020 er på 80 - 90 milliarder kroner for hele reiselivsbransjen. Da er kanskje ikke én milliard det som vil ta oss i mål, sier Kristensen.

- Det er nesten uvirkelige summer det er snakk om?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.