Krisetall: - Vanskelig å forstå

Reiselivsbransjen mister omsetning for 80-90 milliarder kroner i år, viser analyse fra Virke.

PAKKE: Næringsminister Iselin Nybø (V) legger halvannen milliard på bordet i en ny tiltakspakke til reiselivet. Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

Mandag formiddag la regjeringen fram en ny tiltakspakke for reiselivet.

I den nye pakken ligger det opp mot 1 milliard kroner i en ny kompensasjonsordning, nye 250 millioner kroner til omstilling, 200 millioner til kommuner med ekstra smittetiltak og 80 millioner til utvikling og omstilling av reiseliv i distriktene.

Hovedorganisasjonen Virke synes det er gledelig at regjeringen nå kommer med friske midler for å hjelpe reiselivet gjennom coronakrisen.

- De har lyttet til Virke på det punktet, men vi frykter det ikke er nok, sier administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen til Børsen.

Krisetall

Kristensen viser til et anslag Virke har utarbeidet i forbindelse med arbeidet med deres egen ferske medlemsundersøkelse, som ble gjort 8. - 12. september.

Tallene der viser hvor alvorlig det er:

- Analysene våre viser at omsetningsfallet for hele 2020 er på 80 - 90 milliarder kroner for hele reiselivsbransjen. Da er kanskje ikke én milliard det som vil ta oss i mål, sier Kristensen.

- Det er nesten uvirkelige summer det er snakk om?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer