Nybilsalget:

Krisetall for bilbransjen: Verste på 26 år

Etter et år med voldsomme svingninger for bilbransjen, har salgstallene stupt til det laveste septembernivået på 26 år.

HARDT RAMMET: Bilprodusentene sliter med å dekke etterspørselen som følge av mangel på databrikker. Illustrasjonsfoto: Fabian Bimmer / Reuters / NTB
HARDT RAMMET: Bilprodusentene sliter med å dekke etterspørselen som følge av mangel på databrikker. Illustrasjonsfoto: Fabian Bimmer / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nybilsalget i Europa falt i september til det laveste nivået for måneden siden 1995, viser ferske tall fra bransjeorganisasjonen European Automobile Manufacturers Association (ACEA).

Det brutale fallet tilskrives en global mangel på halvledere (databrikker).

Flere bilprodusenter har midlertidig måttet stenge fabrikker som følge av den globale mangelen på databrikker og har derfor ikke maktet å dekke etterspørselen.

I september ble det registrert 718 598 nye biler i Europa, en nedgang på 23,1 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, viser tall fra European Automobile Manufacturers' Association (ACEA).

I Tyskland var nybilsalget i september hele 32,7 prosent lavere enn i samme måned i fjor, mens nedgangen var 20,5 prosent i Italia og 15,7 prosent i Spania.

Hardt fall for Mercedes

Det aller største fallet i nybilregistreringer, målt i prosent, rammer Jaguar. Bilmerket som så 1855 nyregistreringer i september i fjor, kunne forrige måned se at bare 962 nye biler fikk kjøre sine første kilometer.

Mer alvorlig er fallet for Mercedes som kan vise til 31 972 nyregistreringer i september i år. Det er hele 26 643 færre enn for samme periode i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer