Krisetall

Tapte 700 millioner.

TAP: Viaplay tapte 700 millioner i tredje kvartal. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TAP: Viaplay tapte 700 millioner i tredje kvartal. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Viaplay publiserte sin kvartalsrapport fredag morgen etter en rekke utsettelser. Selskapet gikk 700 millioner svenske kroner i minus i tredje kvartal.

Nå vil TV- og strømmeselskapet utstede aksjer for fire milliarder kroner for å få inn frisk kapital. I tillegg vil selskapet reforhandle 14,6 milliarder kroner i gjeld, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet gikk over 700 millioner svenske kroner i minus i tredje kvartal, skriver E24.

- Lanseringen av dagens rekapitaliseringspakke tar oss nærmere en avslutning av det som har vært en svært krevende periode for selskapet og aksjonærene, sier konstituert styreleder Simon Duffy i Viaplay Group i en pressemelding.

Kriserammede Viaplay har utsatt publisering av sin kvartalsrapport flere ganger. Viaplay har tidligere opplyst at forsinkelsen skyldes at selskapet ønsket å fortsette diskusjonene med de største aksjonærene, långiverne og obligasjonseierne om en potensiell rekapitalisering av Viaplay Group.

Viaplay har siden juli kuttet mer enn 30 prosent av sine ansatte. Måneden før ble det kjent at kanalen befant seg i store økonomiske vanskeligheter. Konsernet nedjusterte da sine forventninger til resten av året.

Verdien på aksjene i selskapet har falt med over 80 prosent siden årsskiftet.