Kristin Clemet om aksjeskandalen:
- Ekstra trist

Tidligere Høye-politiker Kristin Clemet (66) mener forskjellen på aksjesakene rundt Erna Solberg og Anniken Huitfeldt er på det menneskelige og moralske planet.

- PRINSIPIELT VELDIG LIKE: Det sier Kristin Clemet om aksjesakene rundt Anniken Huitfeldt og Erna Solberg. Foto: Heiko Junge / NTB
- PRINSIPIELT VELDIG LIKE: Det sier Kristin Clemet om aksjesakene rundt Anniken Huitfeldt og Erna Solberg. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag formiddag sprakk nyheten om at Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes har handlet aksjer i utstrakt grad mens hun var statsminister, og at hun derfor har vært inhabil mens hun styrte landet.

På pressekonferansen Solberg holdt sa hun at Finnes aktivt har skjult sin omfattende aksjehandel for henne og omverdenen.

I slutten av august holdt også utenriksminister Anniken Huitfeldt en pressekonferanse der hun forklarte seg om sin ektemanns aksjehandel mens hun har vært minister.

Tidligere Høyre-politiker og nåværende leder av den liberale tankesmia Civita, Kristin Clemet, mener forskjellen på de to sakene er på det menneskelige og moralske planet.

- Uærlig

- Sindre Finnes har aktivt snakket usant og vært uærlig overfor Solberg og offentligheten for å holde realiteten skjult. Det gjør at det har vært enda vanskeligere å få fram sannheten, og det gjør selvsagt saken ekstra trist, sier hun til Børsen.

Hun mener likevel at de to sakene er prinsipielt veldig like.

- Deres ektefeller har, i strid med råd de har fått, drevet handel med enkeltaksjer og aktivt holdt det skjult for sine ektefeller, slik at de ikke var i stand til å vurdere sin habilitet, sier Clemet, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.