Jeff Bezos

Kritikkstorm etter dette

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos er i hardt vær etter at han mimret om sin første jobb.

I HARDT VÆRT: Kritikken hagler mot Jeff Bezos etter en ny Twitter-melding. Foto: Jeff Bezos / Twitter
I HARDT VÆRT: Kritikken hagler mot Jeff Bezos etter en ny Twitter-melding. Foto: Jeff Bezos / Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag la Amazon-grunnlegger og en av verdens rikeste, Jeff Bezos, ut et bilde av seg selv som spiste en burger fra McDonalds, med teksten: «Min første jobb. Og fortsatt den samme gode burgeren. God søndag!».

Bezos har tidligere åpnet opp om barndommen og hvordan han startet i jobben hos McDonalds som 16-åring, skriver The Independent.

Twitter-meldingen gikk imidlertid ikke upåaktet hen, og i kommentarfeltet har flere reagert kraftig på uttalelsen.

«Jeff Bezos kan få slutt på sult i verden i 15 år og fortsatt være den 76. rikeste personen på jorda», skriver Twitter-bruker Rafael Shimunov som svar på Twitter-meldingen.

Han skriver videre at Bezos prøver å «late som» at han er en del av arbeiderklassen.

HYLLER: Tesla-gründer hyller Statsminister Jonas Gahr Støre på energimessa ONS i Stavanger. Vis mer

«Foreldrene til Jeff Bezos ga ham 300 000 dollar for å starte Amazon og bli verdens rikeste mann som utnytter arbeidskraft. Dagens ekvivalent er 600 000 dollar», skriver han videre.

En annen Twitter-bruker skriver følgende:

- Jeg hadde ingen anelse om at Jeff Bezos’ første jobb var fagforeningsknusing hos McDonalds, skriver vedkommende.

Bezos har tidligere fått kraftig kritikk for det som omtales som elendige arbeidsforhold for de 1,3 millioner Amazon-ansatte verden rundt. Kritikken handler om alt fra at det er nær umulig å etablere fagforeninger til at det ikke er tid til toalettbesøk for travle lagerarbeidere og sjåfører.

I NORGE: Elon Musk har ankommet Stavanger i anledning energimessa, og sier han er i Norge av takknemlighet. Video: NRK Vis mer

Amazon-grunnleggeren har imidlertid slått tilbake mot kritikken og uttalt at de ansatte har muligheter til å ta uformelle pauser gjennom arbeidsdagen for å tøye ut, ta en drikkepause, gå på toalettet eller snakke med en mellomleder. Dette kommer i tillegg til spisepause på 30 minutter og ytterligere en pause på 30 minutter, hevdet han.

En annen Twitter-bruker minner også om at Bezos slettes ikke er en del av arbeiderklassen:

- Ikke glem at denne mannen prøvde å få den nederlandske regjeringen til å demontere en historisk bru slik at han kunne navigere i mega-yachten sin på 500 millioner dollar, skriver en Twitter-bruker.

Tidligere i år vekket Bezos oppsikt da den historiske brua Koningshavenbrug De He gikk med på å demontere deler av brua for at milliardæren skal kunne seile under den med yachten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer