Kritiserer Nav-somling

Bekymringene øker for de stadig lengre matkøene. Nå ber også Høyre regjeringen om å reagere.

BEKYMRET: Matkøene vokser. Høyre-nestleder Henrik Asheim forstår ikke hvorfor regjeringen somler med et enkelt Nav-grep. Foto: Torstein Bøe / NTB
BEKYMRET: Matkøene vokser. Høyre-nestleder Henrik Asheim forstår ikke hvorfor regjeringen somler med et enkelt Nav-grep. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette kan regjeringen ordne før de går hjem fra kontoret i dag, sier Høyre-nestleder Henrik Asheim til Dagbladet.

I takt med at matkøene øker, har stadig flere tatt til orde for at regjeringen må gjøre noe for å avhjelpe situasjonen for sosialhjelpsmottakere.

Nå ber også Høyre regjeringen om å ta grep. Og det raskt.

- Det er faktisk bare å be Nav om å være tilbakeholdne, og det kan de gjøre ved å sende ut en veileder. Den som gjaldt under corona, gikk ut så seint som i juni i år. Da er det ikke nødvendig å slepe beina etter seg på dette, er Asheims klare melding.

Tok grep

Han refererer til veilederen om forenklet saksbehandling av sosialstønader som ble sendt ut til Nav under coronapandemien av hans egen regjering.

Den ga politiske føringer om at Nav skulle være tilbakeholdne med å forlange at sosialhjelpsmottakere måtte selge bolig og andre eiendeler for å kunne motta sosialstønad. Den åpnet også for at Nav kunne gi vedtak for en lengre periode, eksempelvis tre måneder, forklarer Asheim.

Også flere andre har den siste tida etterspurt det samme. Blant disse er leder av Fellesorganisasjonen, Mimmi Kvisvik, som representerer over halvparten av de kommunalt Nav-ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.