Kritiserer Norge: - Ulogisk

Svensk toppolitiker gir den norske regjeringen det glatte lag etter grensekaos.

FRYKTER SVEKKET FORHOLD: Strömstad-ordfører Kent Hansson (avbildet) og riksdagsmedlem for Socialdemokraterna, Kenneth Forslund, retter skyts mot den norske regjeringen. Her er førstnevnte avbildet på grensestreken mellom Norge og Sverige på den gamle Svinesundsbrua. Foto: Heiko Junge / NTB
FRYKTER SVEKKET FORHOLD: Strömstad-ordfører Kent Hansson (avbildet) og riksdagsmedlem for Socialdemokraterna, Kenneth Forslund, retter skyts mot den norske regjeringen. Her er førstnevnte avbildet på grensestreken mellom Norge og Sverige på den gamle Svinesundsbrua. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

- Norge har en ganske omfattende kontroll ved grensene. Det innebærer at det til tider blir ganske lange køer. Selv om vi ikke ser det samme trykket som i sommer, er det fortsatt et stort problem, sier Strömstad-ordfører Kent Hansson til Børsen.

Situasjonen langs grenseovergangene til Sverige har tidvis blitt beskrevet som kaotisk.

I slutten av juli slo Kenneth Forslund, riksdagsmedlem for Socialdemokraterna, alarm og etterlyste en «alvorlig diskusjon med Norge» for å få bukt med problemene.

I kjølvannet av kritikken, besluttet den norske regjeringen å åpne den gamle Svinesundsbrua for reisende med gyldig coronasertifikat. Det trådte i kraft i slutten av august.

- Ekstremt

Målet var å lette på trykket rundt grenseovergangen. Effekten er imidlertid omdiskutert.

- Det fungerer ganske bra på hverdagene etter at begge bruene ble åpnet, selv om det kan bli køer på ettermiddag og tidlig kveld. Men i helgene er det fortsatt ekstremt lange køer, fortsetter Hansson.

I et intervju med Strömstad Tidning etterlyser Kenneth Forslund nå ytterligere innsatsvilje fra norsk side, men opplever at Erna Solbergs regjering har trukket ut kontakten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.