Kritiserer strømplan:
- Altfor tregt

Statsminister Jonas Gahr Støre innkalte mandag til hastemøter om strømkrisa. Venstre er skuffet over det som kom fram.

PRESSET: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kalte strømsituasjonen ekstraordinær da han møtte pressen utenfor sitt kontor mandag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PRESSET: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kalte strømsituasjonen ekstraordinær da han møtte pressen utenfor sitt kontor mandag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene på strøm er fremdeles rekordhøye i Sør-Norge, og mandag morgen innkalte Statsministerens kontor partiene på Stortinget til et hastemøte.

Venstres nestleder Sveinung Rotevatn var ikke fornøyd etter møtet.

- Det er uklart hva regjeringen vil gjøre for bedriftene, og det er vagt og skuffende. De har fortsatt ikke levert på det som gjelder næringslivet, og det går altfor tregt, sier Rotevatn til Dagbladet.

Opprinnelig planla regjeringen å betale 90 prosent av husstandenes strømregninger når prisen overstiger 70 øre fra 1. oktober. Men Støre har nå gjort det klart at regjeringen vil framskynde denne endringen til 1. september.

Peker på oktober

Den siste tida har det også vært et stadig økende krav om at regjeringen må komme med tiltak til bedriftene.

Mandag hadde regjeringen også møte med NHO og LO for å diskutere blant annet dette. Der sa Støre at en ekstrem situasjon krever ekstraordinære tiltak.

- Bedriftene har selv ansvar for å innrette seg i et marked der det går og ned, det er grunnregelen i vår økonomi. Men i en så ekstrem situasjon som vi har hatt i deler av landet, så er det grunn til å se om det trengs ordninger som kan komme noen bedrifter til unnsetning, sa Støre da han møtte pressen etter møtet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer