Kritiserer Tangen-løfte: - Svært uheldig

Representantskapet i Norges Bank retter krass kritikk mot sentralbankens hovedstyre.

MERKNADER: Representantskapet i Norges Bank har nå sendt sine merknader til svarene de fikk om ansettelsen av Nicolai Tangen som Oljefond-sjef. Foto: Jeff Gilbert / Shutterstock / NTB Scanpix
MERKNADER: Representantskapet i Norges Bank har nå sendt sine merknader til svarene de fikk om ansettelsen av Nicolai Tangen som Oljefond-sjef. Foto: Jeff Gilbert / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kritikken framkommer i merknadene som representantskapet har til svarene de fikk om ansettelsen av Nicolai Tangen som Oljefond-sjef.

- Representantskapet mener det er uheldig at ikke alle interessekonflikter mellom Tangens økonomi og rollen som daglig leder for NBIM er avklart før ansettelsen, skriver Representantskapet i Norges Bank i et brev til sentralbankens hovedstyre.

- Svært uheldig

Representantskapet viser til svaret fra Tangens advokatforbindelse som gir en oversikt over Tangens personlige økonomi og forretningsforbindelser. De er ikke fornøyd med avklaringene:

- Representantskapet mener det er svært uheldig at det på den ene siden er gitt uttrykk for at Tangen skal bryte alle bånd til AKO-systemet, samtidig som framlagt dokumentasjon fra Tangens advokatforbindelse viser at han fortsatt er hovedeier og har stemmekontroll i AKO Capital, heter det.

«Det må forventes at det etableres en klausul knyttet til Tangens personlige forvaltning både før og etter fratreden som blant annet ivaretar hensyn til habilitet og gir betryggende sikkerhet for at daglig leder entydig tjener SPUs interesse», fastslår representantskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer