Kritisk: - Ikke nok

Virke og NHO Reiseliv etterlyser ytterligere grep.

- UFORUTSIGBAR SITUASJON: Virke og NHO Reiseliv er glad for at det nå åpnes for turister inn i Norge, men understreker at situasjonen fremdeles er kritisk for mange norske reisevirksomheter. Avbildet er gågata i Grimstad sentrum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- UFORUTSIGBAR SITUASJON: Virke og NHO Reiseliv er glad for at det nå åpnes for turister inn i Norge, men understreker at situasjonen fremdeles er kritisk for mange norske reisevirksomheter. Avbildet er gågata i Grimstad sentrum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Selv om dette er gledelige nyheter, er situasjonen fremdeles kritisk og uforutsigbar for mange reiselivsvirksomheter, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke til Børsen.

Den norske reiselivsbransjen ser omsider et lys i enden av en lang og bekmørk tunnel. Fredag kom meldinga mange har ventet på: Nordmenn kan igjen vende snuta mot flere land i Europa fra 15. juli.

På samme tid åpnes det for at personer fra viktige turistland som Tyskland og Nederland får komme karantenefritt til Norge.

- Reiselivet ble rammet hardt og tidlig, og lider fremdeles under coronapandemien. Derfor er det gledelig at det endelig åpnes mot viktige nasjoner for norsk reiseliv, fortsetter Kristensen.

- Største krise noensinne

Han understreker imidlertid at mange aktører fortsatt står i en svært sårbar situasjon, og etterlyser ytterligere grep fra norske myndigheter.

- Vi trenger å få på plass en forlenging av kompensasjonsordningen utover august og utviding av permitteringsperioden til 52 uker. Hvis dette ikke kommer på plass fort, risikerer vi at feriedestinasjonene våre mister nøkkelkompetanse fordi folk må flytte for å finne annet arbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.