Kritisk til strømstøtteordningen:
- Risikofylt atferd

Bergen Næringsråd tror ikke bedriftenes problemer løses med ny strømstøtteordning.

STORE UTFORDRINGER: Bedrifter på Vestlandet rapporterer om store utfordringer knyttet til de høye strømprisene. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
STORE UTFORDRINGER: Bedrifter på Vestlandet rapporterer om store utfordringer knyttet til de høye strømprisene. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Fredag fikk næringslivet en etterlengtet nyhet. Regjeringen setter av tre milliarder i krisestøtte for å hjelpe norske bedrifter gjennom strømkrisa.

- Ordningen er etterlengtet og det er positivt at den nå kommer, sier næringspolitisk sjef i Bergen Næringsråd, Tom-Christer Nilsen.

En medlemsundersøkelse blant Bergen Næringsråds medlemmer fra august, avslørte at de høye strømprisene utgjorde den største utfordringen for bedriftene.

Derfor er næringsrådet nå glad for at en ordning nå er foreslått. De er likevel skeptisk til den korte virketida.

- Fra 1. januar forsvinner den, og bedriftene forventes å tegne fastprisavtaler på et tidspunkt der prisnivået er på det høyeste, tradisjonelt sett. Det kalles hovedgrepet, og vil i praksis kunne låse bedriftene til høye strømpriser i flere år, dersom det i det hele tatt finnes et tilbud, sier Nilsen.

- Risikofylt

Et annet alternativ er at det i januar ikke finnes et fastpristilbud i markedet.

- Vi vet ikke i dag hva slags betingelser som vil være i slike avtaler, og om strømselgerne i det hele tatt vil tilby dem innenfor den rammen som er skissert. Så det er ganske risikofylt atferd, sier Nilsen, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.