- Vi har egentlig vært ganske uheldige, sier Ellen Løvold Strand, direktør i selskapet som eier Olympen Mat & Vinhus i Oslo, til Børsen.
Den folkekjære restauranten, som på folkemunne blir kalt «Lompa», har røtter helt tilbake til 1892. I april i fjor overtok Fru Haugans Holding AS eierskapet, med storstilte planer om å løfte restauranthuset til nye høyder.
Nå er restauranten slått konkurs.
- Det startet med at vi hadde bemanningsutfordringer, som førte til at det tok lang tid før vi fikk åpnet. Når vi omsider åpnet dørene, ble vi stengt ned på grunn av omikron. Vi hadde satset mye på markedsføring og restauranten var stappfull, men vi tapte mange millioner kroner.
- Negativ spiral
Løvold Strand forklarer at begrensninger på inntjening, nedstengingen i julebordsesongen, og selskapets unge alder, har sørget for en giftig cocktail.
- Vi dannet et nytt aksjeselskap da vi tok over driften av Olympen. Det førte til at vi ikke fikk særlig med midler fra det offentlige. Alle disse faktorene førte til en negativ spiral.
Selskapet har også måtte vektlegge andre hensyn i avgjørelsen om å stenge.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger