Kroken på døra - igjen

Restauranten Olympen på Grønland er konkurs nok en gang, bare et halvt år etter at det tradisjonsrike stedet ble åpnet på nytt.

Et av Oslos eldste serveringssteder et slått konkurs igjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Et av Oslos eldste serveringssteder et slått konkurs igjen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer fram i en kunngjøring fra Brønnøysundregistrene.

Ifølge Dagens Næringsliv, som først omtalte oppbudet, er det uklart hva som ligger til grunn for konkursen.

Avisa har vært i kontakt med daglig leder Maren Moen Blomstereng, som henviser til Flott Gjorts kommunikasjonssjef Tina Aasen. Aasen har ikke besvart DNs henvendelser.

- Det er veldig sparsomt med informasjon foreløpig, og jeg vet veldig lite om hva som har skjedd eller hva som har gått galt, sier bostyrer Stine Snertingdalen i advokatfirmaet Kvale til DN.

Konkurs

Det var i juni i fjor det ble kjent at dørene til ærverdige Olympen på Grønland i Oslo, på folkemunne kalt «Lompa», skulle stenges.

Det daværende eierselskapet, Fru Haugans Holding AS, hadde tatt over eierskapet året i forveien, og hadde store planer for å løfte restauranthuset til nye høyder.

Men bemanningsutfordringer og nedstengninger, kombinert med selskapets unge alder, sørget for en giftig cocktail, og de så ingen annen utvei enn å slå restauranten, som har røtter 130 år tilbake, konkurs.

Deretter tok utelivskonsernet Flott Gjort over eierskapet og varslet storstilt åpning innen jul i fjor. I midten av april skrev Avisa Oslo at Olympen hadde stengt dørene - og at utestedet ikke ville kunne ta imot gjester på noen uker grunnet «en mindre oppussing».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.