Raulandsfjell:

Kroken på døra: - Veldig trist

Etter 18 år med næringsvirksomhet i vinterparadis har eierne bak Raulandsfjell begjært oppbud.

SLUKKER LYSET FOR GODT: Virksomheten ved foten av Hardangervidda har nå varslet oppbud. Dermed stenges blant annet skianlegget. Foto: Privat
SLUKKER LYSET FOR GODT: Virksomheten ved foten av Hardangervidda har nå varslet oppbud. Dermed stenges blant annet skianlegget. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Dette er en av mine tristeste dager i livet, vi har holdt på her nå i over 18 år og nå ender det med at vi må stoppe driften og begjære oppbud.

Slik innleder eierne bak Raulandsfjell AS beskjeden om at deres næringsvirksomhet på Rauland i Vinje kommune har kastet inn håndkleet.

Dermed stenges hotellet, campingplassen, restaurant- og kafédriften, samt alpinanlegget for godt.

- Vi har kjempet gjennom gode og dårlige tider i alle disse åra, men hele tiden klart å holde åpent. (...) Vi har de siste ukene jobbet døgnet rundt for å prøve å finne løsninger, men dessverre ikke fått til noe god løsning for vår del, heter det videre i Facebook-meldingen - ført i pennen av driverne Bente Christiansen Frogner, Sebastian Magnesen og Ivar Magnesen.

- Ute av kontroll

Sistnevnte legger ikke skjul på at regnskapet har vært lite lystig lesning i lang tid. Eierne peker imidlertid på pandemi og skyhøye strømpriser som medvirkende årsaker til at virksomheten gikk over ende.

TØFFE ÅR: En av eierene bak Raulandsfjell AS forklarer at selskapet har kjempet i økonomisk motbakke over lengre tid. Foto: Privat
TØFFE ÅR: En av eierene bak Raulandsfjell AS forklarer at selskapet har kjempet i økonomisk motbakke over lengre tid. Foto: Privat Vis mer

- Når det endelig skulle normalisere seg etter pandemien, blir vi møtt med strømpriser helt ute av kontroll, og økte priser på alle andre varer vi må kjøpe inn, skriver de.

Magnesen utdyper:

- Det har vært mange tøffe år. Når salget i tillegg går nedover og utsiktene er dystre, ser vi ingen oppside ved å fortsette, sier han til Børsen.

- Veldig trist

Eierne har kjempet en innbitt kamp for å finne investorer, uten å lykkes.

SLAG I TRYNET: Coronapandemien har fjernet 80 prosent av inntektsgrunnlaget, sier daglig leder ved Tromsø Villmarkssenter Tove Sørensen til Dagbladet. Video: Henning Lillegård. Reporter: Gunnar Hultgreen Vis mer

- Det er veldig trist. Jeg har investert 18 år av livet mitt i denne virksomheten. Vi har selv for stor gjeld til å betjene den, og kan ikke redde bunnlinjen ved å øke prisene ut tilsvarende.

Magnesen forklarer at Vinje kommune bidro sterkt da virksomheten sleit som mest under pandemien. Ifølge ordfører Jon Rikard Kleven (Sp) har de forsøkt å komme til en løsning, men kommunen kunne ikke komme virksomheten til unnsetning i denne omgang, skriver Fri Flyt.

- Kommunen har jobba for å finne løsninger for de, men vi har ikke lyktes, sier ordfører i Vinje kommune, Jon Rikard Kleven (Sp) til nettstedet.

- Stort tap

Nyheten har skapt mye engasjement, og på Facebook renner støtteerklæringene inn.

- Nei og nei, så utrolig leit. Dette er jo krise for oss lokale skientusiaster. Vi har satt utrolig stor pris på innsatsen dere har lagt ned i mange år. Beste kafé, hyggeligste folka, beste bakken og ikke minst en av landets beste heisbaserte offpiste. Ikke uten grunn at dere har vært omtalt som Østlandets glemte perle av Friflyt flere ganger. Et stort tap for oss, og ikke minst et stort tap for Rauland som skidestinasjon. Takk for denne gang, og håper vi sees igjen, skriver en.

Eierne takker også alle gjester og kunder for følge gjennom 18 år.

- Vi må få lov til å takke alle dere fantastiske gjester som har besøkt oss fast, det være seg lokale, hyttefolk og turister - vi har blitt veldig glad i dere og kommer til å savne dere masse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer