Raulandsfjell:

Kroken på døra: - Veldig trist

Etter 18 år med næringsvirksomhet i vinterparadis har eierne bak Raulandsfjell begjært oppbud.

SLUKKER LYSET FOR GODT: Virksomheten ved foten av Hardangervidda har nå varslet oppbud. Dermed stenges blant annet skianlegget. Foto: Privat
SLUKKER LYSET FOR GODT: Virksomheten ved foten av Hardangervidda har nå varslet oppbud. Dermed stenges blant annet skianlegget. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Dette er en av mine tristeste dager i livet, vi har holdt på her nå i over 18 år og nå ender det med at vi må stoppe driften og begjære oppbud.

Slik innleder eierne bak Raulandsfjell AS beskjeden om at deres næringsvirksomhet på Rauland i Vinje kommune har kastet inn håndkleet.

Dermed stenges hotellet, campingplassen, restaurant- og kafédriften, samt alpinanlegget for godt.

- Vi har kjempet gjennom gode og dårlige tider i alle disse åra, men hele tiden klart å holde åpent. (...) Vi har de siste ukene jobbet døgnet rundt for å prøve å finne løsninger, men dessverre ikke fått til noe god løsning for vår del, heter det videre i Facebook-meldingen - ført i pennen av driverne Bente Christiansen Frogner, Sebastian Magnesen og Ivar Magnesen.

- Ute av kontroll

Sistnevnte legger ikke skjul på at regnskapet har vært lite lystig lesning i lang tid. Eierne peker imidlertid på pandemi og skyhøye strømpriser som medvirkende årsaker til at virksomheten gikk over ende.

- Når det endelig skulle normalisere seg etter pandemien, blir vi møtt med strømpriser helt ute av kontroll, og økte priser på alle andre varer vi må kjøpe inn, skriver de.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer