Misfornøyelsesbar:

Kroken på døra

Baren er kjent for sine mildt sagt spesielle tappekraner og eksentriske interiør. Nå er det slutt.

STENGER: Multikunstner Christopher Nielsen i Misfornyelsesbaren fra åpningsåret i 2017. Arkivfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STENGER: Multikunstner Christopher Nielsen i Misfornyelsesbaren fra åpningsåret i 2017. Arkivfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Misfornøyelsesbar ligger i hjertet av Oslo sentrum og er et sted hvor gjester kommer for å få ølet tappet ut av hårete testikler, og hvor servitørene til enhver tid står klare til å fortelle deg hvor elendig kunde du er.

«RIP Oslos uteliv»

Men nå er det slutt. Eieren av Misfornøyelsesbar, Christopher Nielsen, deler tirsdag kveld at det er kroken på døra for baren.

- Sommeren er på hell. Burning Man festivalen tørka opp og alle dro hjem. Miljøengasjementet til kidsa stakk ikke dypere enn grinete gamle hvite gubbers… Siste måned med regulær drift og åpningstider, skriver Nielsen i et innlegg på Facebook.

Nielsen referer resultatet i skolevalget og til festivalen Burning Man, hvor nærmere 70 000 gjester denne uka ble stranda midt i ørkenen, etter at regnet skyllet inn over dem.

Innlegget er akkompagnert av et bilde som blant annet viser gravstøtta til baren, og et kors hvor det står «RIP (rest in peace, red.anm.) Oslos uteliv».

Ville gjøre det motsatte

Nielsen er en kunstner og tegneserieskaper. Mest kjent er han for å være bror av Joachim «Jokke» Nielsen, rockelegenden som døde bare 36 år gammel i 2000. Misfornøyelsesbar, som ligger i Storgata 36, er en kunst- og konseptbar som er inspirert av ulike psykiske lidelser, dekorert med Nielsens egne verk.

Områder av baren er dedikert til for eksempel angst og schizofreni. Målet er at kundene rett og slett skal bli misfornøyde, ifølge eieren.

NEON: Baren er blant annet kjent for interiøret. Dette bildet er fra 2017. Arkivfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NEON: Baren er blant annet kjent for interiøret. Dette bildet er fra 2017. Arkivfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- De fleste jobber med å gjøre det så hyggelig som mulig i en bar, men jeg vil gjøre det motsatte. Verden er uhyggelig, så vi kan ikke drive å lulle med folk, sa Nielsen til Dagbladet like før åpningen i 2017.

Et av kunstverkene i baren er for eksempel malt med Nielsens egen avføring.

Dagbladet har kontaktet Christopher Nielsen for en kommentar til saken, foreløpig uten svar.

Siste åpningsdag

Baren ble åpnet i 2017 men måtte stenge dørene i 2018. Året etter, i 2019, kunne Nielsen dele at gjelda etter første åpning var nedbetalt og at han igjen var klar for å drifte Misfornøyelsesbar.

KLAGEBOKS: Inne på baren kan gjestene levere klager, som med en gang vil makuleres. Bildet er fra 2017. Arkivfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAGEBOKS: Inne på baren kan gjestene levere klager, som med en gang vil makuleres. Bildet er fra 2017. Arkivfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Men nå er det altså nok en gang er slutten på eventyret som er Misfornøyelsesbar. Nielsen skriver at lørdag 30. september blir den siste åpningsdagen for baren.

- Lørdag 30., gravøl og kollektiv benyttelse av klageboksen. Fra 18.00 til laaaangt på natt...., heter det i innlegget fra bareieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer