Corona:

- Kronisk unntakstilstand

Pandemien har hatt store ringvirkninger, og ført til et vanskelig år for mange. I Hemsedal ser de lyset i tunnelen, men «et smitteutbrudd nå vil være spikeren i kista», sier en hotellsjef.

HEMSEDAL: Det er mange som har tatt turen til Hemsedal i vinterferien. De «kjærkomne kronene» som kommer inn, er utrolig viktige, sier ordfører. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HEMSEDAL: Det er mange som har tatt turen til Hemsedal i vinterferien. De «kjærkomne kronene» som kommer inn, er utrolig viktige, sier ordfører. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

HEMSEDAL (Dagbladet): - Det har vært et katastrofeår med store minus.

Det forteller Robert Norman, hotellsjef ved Skarsnuten Hotell i Hemsedal.

Coronasituasjonen fører til en kraftig nedgang i omsetning.

- Vi går ned cirka 30-40 prosent i omsetning hver dag sammenliknet med fjoråret, da det koster å drive med smittevern. Vi kan ikke ha like mange sitteplasser og det er et mye høyere fokus på hygiene, munnbind, at folk spiser hver gang de bestiller alkoholholdige drikker, skriver han i en e-post til Børsen.

Det er helt avgjørende for dem å holde åpent i vinter, understreker Norman. De vil ikke klare å ta igjen tapene i 2020, men med en bra jul og nyttår, samt helger og vinter- og påskeferie, skal de klare å begrense tapet. Men realiteten er at situasjonen er svært usikker.

- Et smitteutbrudd nå vil være spikeren i kista.

- Tøff avgjørelse

Turistkontoret i Hemsedal er låst og ser stengt ut. De kan ikke la folk vandre inn i den trange resepsjonen lenger, forklarer destinasjonssjef Richard Taraldsen.

Han ser tilbake til nedstengingen 12. mars. Hemsedal var fullt og det nærmet seg helg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer