Kronprinsparet varsler sparegrep

Kronprinsparet vurderer å få installert solceller på Skaugum.

SPAREGREP?: Kongehuset har allerede varslet flere sparegrep i møte med høye strømpriser. Nå varsler kronprinsparet at de ønsker å gå til anskaffelse av solceller. Foto: Lise Åserud / NTB
SPAREGREP?: Kongehuset har allerede varslet flere sparegrep i møte med høye strømpriser. Nå varsler kronprinsparet at de ønsker å gå til anskaffelse av solceller. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en e-post, som Budstikka har fått tilgang til, spør slottsforvalter Per Arne Bjørnstad Asker kommune om hvorvidt de må søke om å installere solcellepaneler på Skaugum.

- Viser til stedlig møte/befaring med Nils Hjermann den 21.10 dette år hvor det fra eiers side ble introdusert sonderinger rundt mulig etablering av solcellepaneler på hovedbygningens yttertak, heter det i e-posten, ifølge Budstikka.

- Dette vil resultere i en endring av dagens yttertaksflate som består av takstein, dog er det forutsatt at den løsning som det arbeides med også skal reflektere opprinnelig utseende på bygningen som besto av diagonalstilte skiferplater, skriver Bjørnstad.

Man trenger ikke egentlig å søke om å sette opp solceller, men slottsforvalteren tok kontakt med kommunen for å bekrefte at dette ikke var nødvendig, skriver avisa.

Det er ikke første gang i år at de kongelige tar grep for å holde strømutgiftene nede.

For selv ikke Kongehuset slipper unna de skyhøye strømregningene som har dumpet ned i postkassene til folk over det ganske land i år. Nettopp derfor gjennomfører Slottet i høst ekstra tiltak for å redusere strømforbruket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.