Bitcoin

Krypto-rekord: - Vil erstatte gull

Verdien på kryptovalutaen Bitcoin stiger til nye høyder.

VERDIFULLE: Kryptovaluaten Bitcoin opplever en voldsom vekst i verdi. Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo
VERDIFULLE: Kryptovaluaten Bitcoin opplever en voldsom vekst i verdi. Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Mandag skjøt verdien på Bitcoin i været og slo den gamle rekorden på 19783 dollar (om lag 174000 norske kroner) fra 2017.

Verdien på kryptovalutaen har gått opp og ned som en yoyo den siste tida. I forrige uke var også verdien over 19.000 dollar (om lag 167200 kroner) før den falt til rundt 17000 dollar (om lag 149600 kroner) torsdag og fredag, ifølge Coin Metrics. Mandag morgen skjøt valutaen fart igjen, og nå har kryptovalutaen nesten doblet seg i verdi siden tidlig i september.

- Vår teori er at Bitcoin er gull 2.0, og at det vil erstatte gull. Og dersom det skal gjøre det, må det ha en markedsverdi på 9 billioner dollar (om lag 79,2 billioner kroner). Så vi tror Bitcoin kan nå en pris en dag på 500000 dollar (om lag 4,4 millioner kroner). Så med en verdi på 18000 dollar er det en situasjon hvor du enten bør holde på de du har, eller kjøpe mer, fordi vi tror verdien kan øke 25 ganger herfra, sier Tyler Winklevoss, en av grunnleggerne av kryptobørsen Gemini til podkasten Squawk Box, ifølge CNBC.

Svinger

Verdien svinger imidlertid voldsomt. Seint i 2017 nådde valutaen nesten en verdi på 20000 dollar. Bare tolv måneder seinere hadde den sunket til under 4000 dollar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer