«Kryptodronningen» som forsvant

Hun skulle skape kryptovalutaen som skulle «drepe» Bitcoin. Flere milliarder kroner har blitt investert i selskapet, som av amerikansk påtalemyndighet omtales som et «bedragersk pyramidespill».

SPORLØST FORSVUNNET: I tre år jobbet Ruja Ignatova med å rekruttere folk til Onecoin. Så forsvant hun sporløst høsten 2017. Foto: Onecoin
SPORLØST FORSVUNNET: I tre år jobbet Ruja Ignatova med å rekruttere folk til Onecoin. Så forsvant hun sporløst høsten 2017. Foto: Onecoin Vis mer
Publisert

- Om to år vil ingen snakke om Bitcoin lenger.

Den da 36 år gamle bulgarske forretningskvinnen Ruja Ignatova leverte spådommen foran tusenvis av entusiastiske fans på Wembley Arena sommeren 2016.

Hun påsto at hun, og selskapet hennes Onelife, som ble opprettet i 2014, hadde skapt kryptovalutaen som skulle utkonkurrere Bitcoin, men drøye tre år etter opptredenen i London, er Ignatova sporløst borte.

Hun har ikke blitt sett på to år, og amerikanske påtalemyndigheter har kommet med en knusende omtale av selskapet.

- Et bedragersk pyramidespill.

Onecoins advokat i Norge, Per Danielsen, avviser anklagene mot selskapet.

Dømt etter fabrikk-konkurs

Ignatova er utdannet innen økonomi og rettsvitenskap. Etter et mislykket forsøk med kryptovalutaen BigCoin, gikk hun og den svenske nettverksselgeren Sebastian Greenwood i gang med å skape selskapet som skulle gjøre henne til en kjendis, i alle fall i kryptovalutaens verden, i 2014.

Da så Onecoin, den påståtte kryptovalutaen som skulle drepe Bitcoin, dagens lys. Hvor mye penger folk verden rundt har investert i Onecoin siden den gang, er ikke godt å si.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer