Bitcoin

Kryptoriking døde: Gigantformue kan ryke

Den rumenske milliardæren kan ha tatt med seg passordet til gigantverdiene i døden.

SATT PÅ MILLIARDER: Den rumenske kryptorikingen døde plutselig. Nå kan den enorme bitcoinbeholdninga hans være tapt for alltid. Foto: Twitter
SATT PÅ MILLIARDER: Den rumenske kryptorikingen døde plutselig. Nå kan den enorme bitcoinbeholdninga hans være tapt for alltid. Foto: Twitter Vis mer
Publisert

Da den kontroversielle kryptomilliardæren Mircea Popescu (41) døde brått i slutten av juni, etterlot han seg en gigantisk formue i bitcoin.

Han skal ha blitt tatt av strømmen da han var på svømmetur, utenfor kysten av Costa Rica, ifølge blant annet New York Post, som siterer lokale medier.

Det er spekulert på om den enorme bitcoinbeholdninga rumeneren etterlot seg er en av verdens største holdt av en enkeltperson.

Nå er det uklart hva som skjer med gigantverdiene.

- Eide 30 000 bitcoins

Én bitcoin er i dag verdt i overkant av 34 000 dollar. Den digitale valutaen har som kjent hatt en spinnvill vekst de seineste åra.

Popescu blir omtalt som en kryptopioner som satt på flere titalls tusen bitcoins da han gikk bort. Noen hevder det skal ha dreid seg om hele 30 000 av den digitale mynten.

Dersom anslagene stemmer, kan bitcoinene hans ha hatt en verdi på svimlende 2 milliarder dollar, cirka 17 milliarder kroner, rundt toppen i april.

Kursen har imidlertid falt noe siden den gang. Dersom Popescu hadde 30 000 av den digitale mynten, er de i dag verdt 8,8 milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.