Kryptoriking dømt til 37 års fengsel

- Her har vi med en kalkulert, bedragersk kriminell å gjøre.

EKSTRAVAGANT LIVSSTIL: Aram Sheibani (40) ble nylig funnet skyldig i hvitvasking, skattesvindel og narkotikasmugling. Han er dømt til 37 års fengsel. Foto: Gmp / Swns / NTB
EKSTRAVAGANT LIVSSTIL: Aram Sheibani (40) ble nylig funnet skyldig i hvitvasking, skattesvindel og narkotikasmugling. Han er dømt til 37 års fengsel. Foto: Gmp / Swns / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Grådigheten din kjenner ingen grenser, uttalte tingrettsdommer Anthony Cross da han leste opp dommen for den britiske kryptomillionæren Aram Sheibani (40) like før helga.

Sistnevnte fikk servert en knusende dom og må tilbringe de neste 37 åra av sitt liv i fengsel. Soningstilværelsen vil i stå i sterk kontrast til den ekstravagante livsstilen Sheibani har ført fram til nå.

Det var i april 2019, etter å ha vært på politiets radar i en årrekke, at Sheibani ble pågrepet og siktet for en rekke ulovlige forhold, deriblant skattesvindel, hvitvasking og narkotikasmugling.

Det skriver BBC og The New Zealand Herald.

Enorme verdier

Millionæren publiserte jevnlig bilder av sin overdådige og luksuriøse tilværelse på sosiale medier, enten i form av yachfester - tett omslynget av lettkledde kvinner - eller av sine luksuriøse kjøretøy.

Ifølge den britiske domstolen ble 40-åringens livsstil finansiert gjennom midler han hadde tilegnet seg på ulovlig vis.

Da britisk politi gikk til razzia mot flere adresser i Sheibanis navn i England for to år siden, fant de blant annet 14,2 millioner kroner i kontanter, en Porsche, verdifulle kunstverk fra Banksy og Andy Warhol og kryptoverdier for 17,8 millioner, som politiet mener er erhvervet gjennom ulovlige aktiviteter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer