Kryptoriking dømt til 37 års fengsel

- Her har vi med en kalkulert, bedragersk kriminell å gjøre.

EKSTRAVAGANT LIVSSTIL: Aram Sheibani (40) ble nylig funnet skyldig i hvitvasking, skattesvindel og narkotikasmugling. Han er dømt til 37 års fengsel. Foto: Gmp / Swns / NTB
EKSTRAVAGANT LIVSSTIL: Aram Sheibani (40) ble nylig funnet skyldig i hvitvasking, skattesvindel og narkotikasmugling. Han er dømt til 37 års fengsel. Foto: Gmp / Swns / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Grådigheten din kjenner ingen grenser, uttalte tingrettsdommer Anthony Cross da han leste opp dommen for den britiske kryptomillionæren Aram Sheibani (40) like før helga.

Sistnevnte fikk servert en knusende dom og må tilbringe de neste 37 åra av sitt liv i fengsel. Soningstilværelsen vil i stå i sterk kontrast til den ekstravagante livsstilen Sheibani har ført fram til nå.

Det var i april 2019, etter å ha vært på politiets radar i en årrekke, at Sheibani ble pågrepet og siktet for en rekke ulovlige forhold, deriblant skattesvindel, hvitvasking og narkotikasmugling.

Det skriver BBC og The New Zealand Herald.

LUKSUSLEILIGHETER: Dagbladet reiser til Dubai for å se etter leiligheter som nordmenn eier i skjul for norske skattemyndigheter. Reporter: Eiliv Frich Flydal. Video: Øistein Norum Monsen Vis mer

Enorme verdier

Millionæren publiserte jevnlig bilder av sin overdådige og luksuriøse tilværelse på sosiale medier, enten i form av yachfester - tett omslynget av lettkledde kvinner - eller av sine luksuriøse kjøretøy.

Ifølge den britiske domstolen ble 40-åringens livsstil finansiert gjennom midler han hadde tilegnet seg på ulovlig vis.

Da britisk politi gikk til razzia mot flere adresser i Sheibanis navn i England for to år siden, fant de blant annet 14,2 millioner kroner i kontanter, en Porsche, verdifulle kunstverk fra Banksy og Andy Warhol og kryptoverdier for 17,8 millioner, som politiet mener er erhvervet gjennom ulovlige aktiviteter.

Under etterforskningen kom det også fram at 40-åringen satt på en eiendomsportefølje til 60 millioner norske kroner.

GIR TIL DE FATTIGE: Krypto-rikingen Wong Ching-Kit har en litt annen måte å drive bistand på - og det liker ikke politiet. Video: Coin Young Master, Facebook/Epoch Cryptocurrency/AP Vis mer

- Ville ødelegge bevis

Politiet beslagla også materiale brukt for produksjon og distribusjon av kokain. Ifølge dommeren sto Sheibani i spissen for et storstilt narkotikanettverk, med tilknytning til internasjonal narkotikahandel.

Ifølge NZ Herald skal Sheibani ha forsøkt å knuse telefonene og spyle dem ned i toalettet da politiet slo til. 40-åringen ble også derfor dømt for bevisforspillelse.

- Her har vi med en kalkulert, bedragersk kriminell å gjøre som tror han er hevet over loven, sier den britiske politietterforskeren Lucy Pearson, ifølge BBC.

Sheibani erklærte seg ikke skyldig i noen av forholdene da dommen ble lest opp i retten forrige uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer