Kryptosmell for Røkke

Den siste tidas Bitcoin-kursras kan ha barbert milliardærens verdier tilsvarende 278 millioner kroner.

SMELL: Onsdag voldsomme Bitcoin-fall var dårlig nytt for Røkkes selskap, som investerte en halv milliard i kryptovalutaen tidligere i år. Foto: Lise Åserud / NTB
SMELL: Onsdag voldsomme Bitcoin-fall var dårlig nytt for Røkkes selskap, som investerte en halv milliard i kryptovalutaen tidligere i år. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars vekket milliardær Kjell Inge Røkke oppsikt da han gikk inn med 500 millioner kroner i Bitcoin.

Det var gjennom det nyetablerte selskapet Seetee AS at Røkke og Aker ASA sikret seg 1 170 Bitcoin mens kursen lå på cirka 50 000 dollar.

- Kan gå til null

«Bitcoin kan fortsatt gå til null. Men den kan også bli kjernen i en ny pengepolitisk arkitektur. I så fall kan én bitcoin bli verdt millioner av dollar», skrev Røkke i et brev til aksjonærene i kjølvannet av Bitcoin-investeringa.

I det 22 sider lange brevet kommer det også fram at «Akers beslutning om å gå inn i Bitcoin gjennom Seetee, er resultatet av en lang og grunnleggende diskusjon om verdi».

Kraftig fall

Først opplevde milliardæren en opptur. På en drøy måned skjøt kursen i været, og nådde en all-time-high i midten av april på 64 829 dollar. Kursbykset gjorde at Røkkes verdier hadde vokst med over 125 millioner kroner.

Siden den gang har det imidlertid gått trått. Onsdag falt kursen kraftig, og var nede i underkant av 31 000 dollar for første gang siden januar. Den siste uka er kursen ned hele 30 prosent, melder CNBC.

Kursen har i løpet av onsdag stupt med over 50 prosent siden Bitcoins rekordmåling i midten av april, da kursen lå på 64 829 dollar, ifølge samme nettsted.

Milliontap

I skrivende stund er Bitcoin-kursen på 35 061 dollar. Dermed er Røkkes Bitcoins i dag verdt cirka 346,4 millioner kroner, ifølge Børsens beregninger.

Det innebærer at verdien av bitcoinene hans har rast med over 153 millioner kroner siden kjøpet i mars.

Om man regner fra midten av april, da kursen var på sitt høyeste, har verdien av Røkkes Bitcoins stupt med over 278 millioner kroner.

Musk

Tesla-sjef Elon Musk er blant dem som har trykket Bitcoin til sitt hjerte. Twitter-meldinger fra gründeren har ved flere anledninger påvirket kursen.

Musks twittermelding «#bitcoin» skal ha sendt kursen opp 20 prosent i januar.

Det var også godt nytt for kursen da Tesla i februar kjøpte Bitcoin for 1,5 milliarder dollar. Selskapet uttalte også at de ville ta imot kryptovalutaen som betalingsmiddel på biler.

Bekymret for miljøet

Kursfallet den siste tida settes i sammenheng med at Elon Musk og Tesla ikke lenger ville bruke kryptovalutaen som betalingsmiddel, av miljøhensyn.

Tidligere denne uka framholdt Musk at selskapet ikke har solgt noen av sine Bitcoin.

Kursfallet kommer også etter at tre kinesiske bank- og betalingsinstitusjoner gikk ut og advarte mot kryptohandel.

Christina Chappell Glenn, leder for kommunikasjon og investorrelasjoner i Aker ASA, har ingen kommentar utover at det, så vidt henne bekjent, ikke er gjort noen endringer i Bitcoin-beholdninga.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer