Kryptosmell for Røkke

Den siste tidas Bitcoin-kursras kan ha barbert milliardærens verdier tilsvarende 278 millioner kroner.

SMELL: Onsdag voldsomme Bitcoin-fall var dårlig nytt for Røkkes selskap, som investerte en halv milliard i kryptovalutaen tidligere i år. Foto: Lise Åserud / NTB
SMELL: Onsdag voldsomme Bitcoin-fall var dårlig nytt for Røkkes selskap, som investerte en halv milliard i kryptovalutaen tidligere i år. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars vekket milliardær Kjell Inge Røkke oppsikt da han gikk inn med 500 millioner kroner i Bitcoin.

Det var gjennom det nyetablerte selskapet Seetee AS at Røkke og Aker ASA sikret seg 1 170 Bitcoin mens kursen lå på cirka 50 000 dollar.

- Kan gå til null

«Bitcoin kan fortsatt gå til null. Men den kan også bli kjernen i en ny pengepolitisk arkitektur. I så fall kan én bitcoin bli verdt millioner av dollar», skrev Røkke i et brev til aksjonærene i kjølvannet av Bitcoin-investeringa.

I det 22 sider lange brevet kommer det også fram at «Akers beslutning om å gå inn i Bitcoin gjennom Seetee, er resultatet av en lang og grunnleggende diskusjon om verdi».

Kraftig fall

Først opplevde milliardæren en opptur. På en drøy måned skjøt kursen i været, og nådde en all-time-high i midten av april på 64 829 dollar. Kursbykset gjorde at Røkkes verdier hadde vokst med over 125 millioner kroner.

Siden den gang har det imidlertid gått trått. Onsdag falt kursen kraftig, og var nede i underkant av 31 000 dollar for første gang siden januar. Den siste uka er kursen ned hele 30 prosent, melder CNBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.