Krystallklart krav: - Stopp seigpiningen!

SMB Norge forventer at regjeringen skroter aller coronatiltak på tirsdag.

KREV TILTAKSSLUTT: Jørund Rytman i SMB Norge mener regjeringen må oppheve alle coronatiltak tirsdag. Foto: Javad Parsa / NTB
KREV TILTAKSSLUTT: Jørund Rytman i SMB Norge mener regjeringen må oppheve alle coronatiltak tirsdag. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg håper, forventer og krever at alle tiltak blir borte. Nå må regjeringen gi seg med seigpiningen av norske bedrifter.

Slik lyder det krystallklare budskapet fra Jørund Rytman, administrerende direktør i SMB Norge, en interesseorganisasjon for små og mellomstore bedrifter.

Varslede lettelser

Tirsdag klokka 19 skal regjeringen holde pressekonferanse. Der skal det, ifølge helseminister Ingvild Kjerkol, komme betydelige lettelser i tiltakene mot coronaviruset.

Bakgrunnen for lettelsene er en rekke gode nyheter de siste dagene og ukene.

- Vi kommer til å gjøre en gradvis lettelse og kommer derfor til å beholde noen tiltak også, sa Kjerkol til Dagbladet torsdag.

Det mener SMB Norge altså at de ikke bør. Rytman viser til at regjeringens kompensasjonsordning bare gjelder ut februar. Tidligere har det blitt kommunisert at det skal være kompensasjonsordninger så lenge det er tiltak som begrenser bedrifters mulighet til å drive for fullt.

Rytman viser blant annet til at det før helga ble kjent at beregninger fra Folkehelseinstituttet viser at sykefraværet er høyt fordi folk må isolere seg, ikke fordi så mange er coronasyke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer