Russland truer Europa

- Kulda kommer

Samme dag som EU har varslet gasskutt på 15 prosent, og forlenget sanksjonene mot Russland, kommer den frittalende tidligere presidenten med en beskjed på Telegram.

KJØLIG: Dmitri Medvedev kommer med friske uttalelser mot Vesten, som vitner om et kjølig forhold. Her med Vladimir Putin fra 2009. Foto: NTB Scanpix
KJØLIG: Dmitri Medvedev kommer med friske uttalelser mot Vesten, som vitner om et kjølig forhold. Her med Vladimir Putin fra 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag har EU vedtatt et frivillig gasskutt på 15 prosent, for å spare energi.

- EU har i dag tatt et avgjørende skritt for å stå opp mot trusselen om et fullt gasskutt fra Putin, sier EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.

Planen ble godkjent på et ekstraordinært energiministermøte i Brussel tirsdag.

Europa er svært avhengige av russisk gass, men de siste månedene har gassflyten fra Russland blitt bremset kraftig. Siden april har eksporten av russisk gass til Europa blitt redusert til rundt 40 prosent av nivåene fra i fjor.

De økonomiske sanksjonene EU har rettet mot Russland som følge av krigen i Ukraina, forlenges også i ytterligere seks måneder.

Sanksjonene skal gjelde fram til 31. januar 2023, har Det europeiske råd bestemt, ifølge en pressemelding.

- Alvorlig diaré

Samme dag tyr den tidligere russiske presidenten, Dmitrij Medvedev, til Telegram med en beskjed.

- Hele europeernes nåværende politikk i russisk retning er en motbydelig cocktail av arrogant frekkhet, tenåringsinfantilisme og primitiv dumhet, begynner Medvedev, som nå er visesjef for det russiske sikkerhetsrådet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.