Kulturministeren «stakk av»:
- Respektløst

Da departementet innkalte bransjen til høringsmøte forlot kulturministeren selv møtet etter en fem minutters velkomsthilsen. Flere av deltakerne er provoserte.

PROVOSERT: Daglig leder i Trondheim Lyd, Hege Strand, mener kultur- og likestilingsminister Anette Trettebergstuen sviktet som leder da hun forlot høringsmøtet etter kort tid fredag. Foto: Lasse Berre
PROVOSERT: Daglig leder i Trondheim Lyd, Hege Strand, mener kultur- og likestilingsminister Anette Trettebergstuen sviktet som leder da hun forlot høringsmøtet etter kort tid fredag. Foto: Lasse Berre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det digitale høringsmøtet samlet representanter for 68 ulike organisasjoner på invitasjon fra Kultur- og likestillingsdepartementet. Tema var kompensasjonsordningen for kulturlivet.

Bransjen er en av dem som er svært hardt rammet av de nye, inngripende tiltakene som kom i desember, etter nesten to harde år med nedstenginger og antallsbegrensninger.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen ønsker selv velkommen til møtet. Men etter innledningen takket hun for seg. Hun skulle til Slottet for å delta i statsråd.

- Svikter som leder

- Jeg ble så provosert. Flere av oss oppfattet det at hun hadde innkalt til innspillsmøte som vår kulturminister, men så viser det seg at hun skal møte i Kongen i statsråd , sier Hege Strand.

Hun er daglig leder i Trondheim Lyd, og nestleder i Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon. Selskapet hennes tilbyr lyd, lys og sceneteknikk og har 34 ansatte.

Strand mener Trettebergstuen utviste manglende lederskap da hun forlot møtet uten å ha hørt fra noen av deltakerne.

- Jeg oppfatter det som respektløst. Tenk om jeg skulle innkalt mine ansatte til innspillsmøte og så gått fra møte etter fem minutter og overlatt ansvaret til en mellomleder. Det hadde ikke blitt godt mottatt og jeg ville aldri gjort det selv. Hun svikter oss som leder da hun dro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.