Drammen Street Food:

Kundeflukt - permitterer og stenger boder

Oppstarten til den nye mathallen i Drammen har vært utfordrende.

ÅPNET I MAI: Mange drammensere tok turen på åpningsdagen 13. mai, men siden har kundene vært tilbaketrukne. Foto: Alexander Jansen / Drm24
ÅPNET I MAI: Mange drammensere tok turen på åpningsdagen 13. mai, men siden har kundene vært tilbaketrukne. Foto: Alexander Jansen / Drm24 Vis mer
Publisert

I mai åpnet duoen Wilhelm Naustdal Larsen og Christian Grosvold sin tredje street food i Norge. Den er plassert midt på Strømsø torg i Drammen, og hadde i sommer to store uteserveringer. I bygget som tidligere huset Statens Vegvesen er det kapasitet til tusen gjester, med bar, kulturscene og nattklubb.

Med et bredt utvalg av matboder og bar, er det mye som tyder på at her er det noe for de fleste.

Og med suksessen i gamle Torggata bad - Oslo Street Food - i mente, skulle en tro at drammenserne ville juble over sin nye mathall. Den gang ei, kundene har ikke strømmet til.

Flere permitterte

Drammens Tidende skrev forrige uke at flere ansatte har fått permitteringsvarsel på ubestemt tid, på grunn av at det er for lite å gjøre.

- Vi har ansatt for mange folk og gått litt utover bemanningsplanen. Som styreleder har jeg bedt om en opprydding på det. Derfor har ansatte fått varsel om at de kan bli permitterte, sier eier og daglig leder Wilhelm Larsen til avisa.

Han forteller også at mathallen er inne i en «stille periode» og at de er nødt til å se på kostnadsbesparende tiltak om situasjonen ikke endres i løpet av få uker.

ÅPNINGSDAG: Drammen Street Food åpnet i mai, og hadde stor trafikk på åpningsdagen. Foto: Alexander Jansen / Drm24
ÅPNINGSDAG: Drammen Street Food åpnet i mai, og hadde stor trafikk på åpningsdagen. Foto: Alexander Jansen / Drm24 Vis mer

Børsen har gjentatte ganger forsøkt å få tak i Wilhelm Larsen og Grosvold, uten hell. Martin Kirknes var daglig leder på Drammen Street Food inntil nylig. Han ønsker ikke å kommentere saken. Børsen har vært i kontakt med tillitsvalgt for de ansatte, Emily Sandvik-Gjertsen, som heller ikke vil gi noen kommentar.

«MATBARON»: Slik forholder Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Rema 1000 seg til folk som kaller han en «matbaron» mens prisen på dagligvarer øker. Reporter: Lars Martin Gime / video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Det er veldig trist at det er sendt ut permitteringsvarsel, men dette gjøres for at vi skal komme på beina igjen. Vi ser at vi er i en periode der det går mer penger ut enn det kommer inn, sa hun til DT forrige uke.

Matbod gikk konkurs

Street Food-konseptet går ut på at selvstendige matboder leier plass i mathallen. Det er de ansatte som jobber i baren og med rydding som er ansatte gjennom Drammen Street Food. Dette dreier seg ifølge DT om 57 ansatte.

Men også for matbodene har oppstarten vært røff. Samme avis kunne tidligere melde at eieren av de to matbodene Wok & Noodles og Duck & Dim midlertidig har stengt. Bakgrunnen er mangel på personal og konseptfornyelse, ifølge eier Ming Hong.

Denne uka ble det også åpnet konkurs i Tunco Drammen, som ligger i mathallen, og hører til å Tunco-kjeden. Daglig leder Joao Vasco Martins Peralta Do Rosario Braga sier til Børsen at det er en sammensetning av oppstartsproblemer, prisvekst og kundemangel som skyldes konkursen.

- Det har vært veldig komplisert med ansatte. Vi har måttet flytte ansatte fra Oslo til Drammen. Det har vært vanskelig å holde forretningene oppe, sier han.

Han tror det tar lengre tid for drammenserne å etablere seg nye vaner enn i Oslo, ettersom byen er mindre.

BOIKOTT: Miljøforkjemper Gunhild Stordalen sier hun blir forbanna når hun ser hva som er på restaurant-menyen. Video: Instagram/gunhild_stordalen og NTB/Scanpix. Reporter: Magnus Paus. Vis mer

Bedre lykke i Barcode

Tunco har også matboder på Oslo og Barcode Street Food. Sistnevnte åpnet i sommer, og her er det langt mer trafikk, kan Brago fortelle.

- Det går bra, og utvikler seg. Det er en annen lokasjon og veldig annerledes enn Oslo Street Food, mer forretningsstrøk. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger gjennom sommeren, sier han.

Braga har vært involvert i mathall-konseptet siden Oslo Street Food åpnet for seks år siden, og har bare gode ting å si om samarbeidet med eierne.

- Vi har et veldig godt forhold. De er en veldig ung og dynamisk gruppe som liker å ta sjanser.

Også Duck It OSF, en matbod som bare har holdt til på Oslo Street Food, gikk konkurs forrige uke. Selskapet eies også av mathalleierne Wilhelm Larsen og Grosvold. Det ble i mars sendt varsel om tvangsoppløsning på grunn av mangel på statsautorisert revisor. Konkursåpning ble foretatt to uker seinere, og ble konkursregistrert 3. oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer