Lange køer ved ølutsalg:

Kunder frykter å gå tomme

Ved Ringnes sitt utsalg for kunder med salgs- og skjenkebevilling på Bryn i Oslo er det lange køer mandag formiddag, etter at bryggeriet stanset produksjonen i morgentimene.

KØ: Kundene strømmer til Ringnes sitt utsalg på Bryn i Oslo mandag formiddag. Kommunikasjonssjefen anslår at flere hundre allerede har vært innom. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
KØ: Kundene strømmer til Ringnes sitt utsalg på Bryn i Oslo mandag formiddag. Kommunikasjonssjefen anslår at flere hundre allerede har vært innom. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er lang kø fra døra og ut av utelivskunder som ønsker å sikre seg noen ekstra produkter fordi de frykter at det skal gå tomt, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes, som selv er på stedet mandag, til Dagbladet.

Bruusgaard anslår at det har vært flere hundre personer innom så langt i dag, og sier han får ekstra vondt av denne kundegruppen.

- De har nettopp vært gjennom en pandemi hvor de ble tvunget til å holde dørene lukket og kranene stengt i store deler av perioden. Nå hadde ting endelig begynt å rulle igjen, så jeg håper virkelig ikke at de blir nødt til å stenge dørene. Det er en del som lever av å selge øl, brus og drikkevarer, og mye av inntektsgrunnlaget vil falle bort om de ikke får solgt dette, sier Bruusgaard.

Tom for Pepsi

Moa Alabbadi driver en 7-Eleven-kiosk i Oslo. Han sier til Dagbladet at han allerede merker konsekvensene av streiken ved at det er færre folk innom.

Han har tatt turen til utslagsstedet for å sikre seg Pepsi Max og andre drikkevarer som kiosken er tom for.

FYLLER OPP: Mange har møtt opp for å sikre seg drikkevarer ved Ringes sitt utsalg på Bryn. Foto: Thea Rosef / Dagbladet
FYLLER OPP: Mange har møtt opp for å sikre seg drikkevarer ved Ringes sitt utsalg på Bryn. Foto: Thea Rosef / Dagbladet Vis mer

- Pepsi Max og andre typer brus er veldig populært hos oss. Nå er det vanskelig fordi vi er tomme for det, så jeg skal prøve å få tak i det, sier Alabbadi.

Han har stått i kø i rundt 30 minutter.

- Jeg skal ta med meg så mye jeg kan, men jeg har en liten bil, så det blir nok ikke så mye. Andre kommer med lastebiler og sånt, forteller han.

PÅ PEPSI-JAKT: Moa Alabbadi driver en 7-eleven-kiosk i Oslo og er på jakt etter mer brus mandag formiddag. Foto: Thea Rosef
PÅ PEPSI-JAKT: Moa Alabbadi driver en 7-eleven-kiosk i Oslo og er på jakt etter mer brus mandag formiddag. Foto: Thea Rosef Vis mer

1,5 timer i kø

Cecilie Kleiven Igletjern, restaurantsjef ved Scandic Brennemoen i Indre Østfold, har også tatt turen til Bryn for å sikre seg drikkevarer. Hun har stått i kø i over 1,5 timer.

- Vi går tomme om vi ikke får tak i det vi trenger. Det er mye som skjer hele uka og i helgene, og vi har arrangementer som er planlagt i lang tid framover. Da trenger vi noe å tilby gjestene våre, sier hun.

Det viktigste er å sikre drikkevarer for den kommende uka og litt ut i neste uke, forteller restaurantsjefen.

- Vi håper ikke at dette blir langvarig. I verste fall må vi avlyse ting som er planlagt.

LANGE KØER: Cecilie Kleiven Igletjern, restaurantsjef ved Scandic Brennemoen i Indre Østfold, har stått i kø i over en og en halv time på jakt etter drikkevarer. Foto: Thea Rosef / Dagbladet
LANGE KØER: Cecilie Kleiven Igletjern, restaurantsjef ved Scandic Brennemoen i Indre Østfold, har stått i kø i over en og en halv time på jakt etter drikkevarer. Foto: Thea Rosef / Dagbladet Vis mer

Kleiven Igletjern har imidlertid forståelse for streiken.

- De jobber for at vi skal få høyere lønninger, og det er innafor det. Så får vi heller stå her og vente litt og håpe på at det blir noe igjen, sier hun.

Respekterer streikeretten

Bruusgaard i Ringnes understreker at streik er en del av spillereglene i norsk arbeidsliv.

- Fra Ringnes sin side så respekterer vi naturligvis streikeretten, selv om dette er tungt for enkelte, sier han.

Ringnes er rammet hardt av storstreiken som trådte i kraft mandag morgen, etter brudd i lønnsforhandlingene mellom LO, YS og NHO.

Stanset

Hos Ringnes ble 462 personer - godt over halvparten av de ansatte - tatt ut i streik. Det har gjort at Ringnes ikke kan fortsette driften og all produksjon ble stanset klokka 06, forteller Bruusgaard.

Også sjåfører er tatt ut i streik, så det vil ikke bli fraktet varer fra Ringnes ut i markedet.

- Det vil ikke komme flere produkter ut fra oss så lenge streiken pågår, sier Bruusgaard.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer